6 gyakorlat, amitől egy hónap alatt feszesebb és formásabb lesz a popsid!

Most olyan gyakorlatokat mutatunk, amelyeket minden nap elvégezhetsz, már egy hónap múlva feszesebb és kerekebb lesz a popsid! A guggolás bármennyire is hatásos tornagyakorlat be kell ismernünk, hogy bármelyik fajtáját próbáljuk eléggé kellemetlen és fárasztó, ráadásul még izomlázunk is lesz tőle, ezért ha szeretnénk egy formás popsit más fajta tornagyakorlatokat is kipróbálhatunk amelyek legalább annyira hatásosak mint a guggolás.

Popsi formáló gyakorlatok, amelyek hatásosabbak a guggolásnál:

Mindegy, hogy meguntad a guggolásokat végezni vagy csak szeretnél valami új gyakorlatot kipróbálni vagy esetleg ízületi problémák gyötörnek, nézd meg a következő fotókon bemutatásra kerülő tornagyakorlatokat, amelyeket ha rendszeresen végzel, már egy hónap múlva kerekebb és feszesebb lesz a popsid.

1. Gyakorlat

Fogj meg a bal kezedben egy súlyzót (vizes palack is jó) és úgy állj a lábaidon, hogy a súlypontot a jobb lábadra helyezd, a bal lábadat pedig emeld hátra felé. A jobb térdedet enyhén hajlítsd be és hajolj előre miközben a bal lábadat emeled, úgy ahogy a fotón látható. Engedd le a súlyzót minél közelebb a talajhoz és ezután állj vissza az eredeti pozícióba. Ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is. Háromszor 15 ismétlést végezz mind a két lábaddal.

2. Gyakorlat

Állj kisebb terpeszállásban nézz előre és a kezeidet tartsd a mellkasod előtt. Tegyél egy lépést hátrafelé, átlósan behajlítva a térdeidet ahogy a fotón látod, majd térj vissza az eredeti pozícióhoz. Háromszor 15 ismétlést végezz mind a két lábaddal.

3. Gyakorlat

Térdelj le a talajra a kezeidre támaszkodva, emeld fel a bal lábad úgy, hogy párhuzamos legyen a talajjal, majd nyújtsd ki oldalra és tartsd így a lábad 2 másodpercig, utána helyezd vissza a lábad a talajra. Háromszor 15 ismétlést végezz mind a két lábaddal.

4. Gyakorlat

Helyezkedj fekvőtámasz pozícióba, enyhén hajlítsd be a térdeidet majd a bal térdedet hajlítsd be 90 fokba. Feszítsd meg a hátsó izmaidat és emeld fel a bal lábadat a fotón látható módon és tartsd ebben a pozícióban 2 másodpercet, engedd le a lábad és ismételd a gyakorlatot. Háromszor 15 ismétlést végezz mind a két lábaddal.

5. Gyakorlat

Feküdj nyújtott háttal a talajra és hajlítsd be a térdeidet, majd nyújtsd ki az egyik lábad, lélegezz és emeld fel a törzsed a talajtól. Engedd le a hátsó részedet anélkül, hogy érintenéd a talajt és ismételd meg a mozdulatot. Háromszor 15 ismétlést végezz mind a két lábaddal.

6. Gyakorlat

Feküdj le a talajra hajlított térdekkel úgy, hogy a tested mellett kinyújtott kezeiden és a sarkaidon támaszkodj. Emelkedj fel a talajtól, majd engedd ismét le a törzsed érintve a talajt, ismételd meg a mozdulatot. Háromszor 25 ismétlést végezz.