6 tipp, hogyan készíthetsz sajátkezűleg szőnyeget. Nem lesz másra szükséged, csak kreativitásra és pár pólóra!

Régi ruhákból vagy maradék fonalakból, melyeket minden háziasszony ládája rejteget, ilyen csodálatos szőnyeget készíthetsz. Ezzel nem csak kreativitásodat mutathatod meg, a lakást is felvidítja, és még otthonosabbá teszi.

Több módszer, eljárás is létezik a házi szőnyeg fonására, és rengeteg különböző, könnyen elérhető alapanyagból válogathatsz. Csak válasszad ki a neked tetszőt, és kezdődhet is a munka!

A ketkes.com szerkesztői összegyűjtöttek és most megmutatnak neked pár fantasztikus ötletet, hogyan tudod otthonodat még elegánsabbá tenni a házi fonású szőnyegekkel.

Szőnyegkészítés – házilag

  • Szőnyeg régi göncökből

Ez egy tökéletes indok arra, hogy kiszórd régi, megunt, nem használt ruháidat a szekrényből és úgy szabadulj meg tőlük, hogy azok lényegében újjászületnek.

  • Fonott szőnyeg

Egy ilyen feltűnő szőnyeg egészen biztosan dísze lesz minden lakásnak!

Ennek a szőnyegnek az elkészítése nagyon izgalmas folyamat!

  • Élénk színű, kötelekből és gyapjúból fonott szőnyeg

Karton, olló, különböző vastagságú fonalak és kötelek; mindössze ennyire van szükséged egy ilyen varázsszőnyeg elkészítéséhez.

  • Pazar azsúrozott szőnyeg

Bármely lakás ékes dísze lehet egy ilyen szőnyeg! Amit tudni kell: 700 gramm fonalra lesz szükséged egy 80 centiméteres átmérőjű szőnyeg elkészítéséhez.

Egy kis türelem, és már kész is ez a valóban egyedi megjelenésű csoda-szőnyeg.

  • Szőnyeg különböző színű pomponokból.

Nem hinném, hogy egy ilyen pihe-puha szőnyegnek valaki ellent tudna állni; kiváló kiegészítője bármely háló- vagy gyermekszobának.

Pomponokat készíteni végtelenül egyszerű. Ami ezen kívül még mellette szól, hogy így bátran elengedheted a fantáziádat, játszhatsz mind a színekkel, mind a mérettel.

  • Végül egy stílusos kerek szőnyeg kötélből.

Sajátkezünkkel is könnyedén elkészíthető, praktikus, és ami a legfontosabb, nagyon kevés anyagi ráfordítással járó, különleges szőnyeg.

Ne légy rest, mindenképpen válassz egyet a fenti ötletek közül, sőt, akár mindet is megcsinálhatod egyszerre. Egy biztos: aki hozzád ezek után vendégségbe megy, biztos irigykedve csodálja majd a két kezeddel készített remekműveket.