7 tipp, hogy minden elférjen a konyhában, még akkor is, ha nincs túl sok hely!

Mindegy milyen méretű egy konyha, kicsi vagy nagy, mindig akad olyan konyhai eszköz amelynek nincs helye. A háziasszonyok szeretik, ha a konyhájuk szép, stílusos, tiszta és kényelmes, mégis sok esetben akadályokba ütköznek egy – egy étel elkészítésekor.

Ilyenkor a legjobb megoldás a konyha átrendezése úgy, hogy mindennek meglegyen a helye és minél kevesebb helyet foglaljon.

Ma bemutatunk nektek néhány hasznos ötletet a konyha átrendezéséhez, amelyeket fotókkal is illusztrálunk.

 1. Vágódeszkák

A vágódeszkákat helyezzük a konyhaszekrény ajtajára, így kevés helyet foglalnak és mindig kéznél vannak.

2. Konyhai felszerelések

Sok háziasszony a konyhai felszereléseket dobozokban próbálja elhelyezni, de így elég nehéz megtalálni az éppen szükséges eszközt. A legjobb megoldás, ha a falra rögzítünk egy táblát, amelyekre akasztókat helyezünk, így könnyen felakaszthatjuk a konyhai eszközöket. Így minden latható, nem kell keresgélni.

3. Polcok

A legnehezebb dolga akkor van egy háziasszonynak, amikor a konyhaszekrényből ki akar venni egy fűszert vagy a gabonapelyhet, mert a konyhaszekrényben nincsenek egymás mellé téve a fűszerek és az egyéb dolgok, ilyenkor az egyik fűszer felborul, a másik kihull és ez nagyon idegesítő. Van rá megoldás! Helyezzünk a konyhaszekrénybe forgatható polcokat, így mindennek meg lesz a helye és egy forgatással kivehetjük amit keresünk.

4. Műanyagfedelek tárolása

A fazekak nem foglalnak el sok helyet, mert egyiket a másikba tesszük, de a fedőknek és főleg a műanyagból készült fedeleknek soha nincs helye. Rögzítsünk egy tartót a konyhaszekrény ajtajára és tartsuk ebben a műanyagdobozok tetejét, így mindig tudni fogjuk, honnan vegyük elő.

5. A mosogató alatti szekrény

Ebben a kis szekrényben tároljuk általában a konyhai tisztítószereket. Tegyünk ebbe a szekrénybe egy rudat, amelyre felakaszthatjuk a konyhai tisztítószereket.

6. Mágnesek

A mágnesek nem csak dekoratívak nagyon hasznosak is. Rögzítsünk a konyhaszekrény felső részéhez egy mágneses lemezt, itt tárolhatjuk a késeket és a fém tetőkkel ellátott üvegeket.

7. Tálalóasztal

A tálalóasztal főleg akkor hasznos, ha nagy a család és gyakran ebédelünk együtt. Ezt az asztalt el helyezhetjük a konyha bármelyik részén, hiszen kevés helyet foglal. Elférnek rajta a tányérok, a tálcák, az evőeszközök.

Ha alkalmazzátok a bemutatott ötleteket a konyhatok mindig szép és rendezett lesz!