8 örökzöld gyerekdal – Tanítsd meg őket az unokádnak

A zene szeretetének átadása a gyerekeknek nagyon fontos dolog. Ezt megkönnyítendő, 8 klasszikust mutatunk videókkal. Jó szórakozást!

Egy kis malac röf-röf-röf

Egy lassabb ritmusú, gyorsan megtanulható dalocska ez, a képi illusztráció pedig a legkisebb gyerekeknek is segít a szöveg értelmezésében.

Pál, Kata, Péter

Ez a dal ideális egy reggeli, napindító énekléshez, hiszen a dalocska témája a reggel köszöntése. Oviba, vagy iskolába indulás előtt ajánljuk!

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Én elmentem a vásárba fél pénzzel

Ez a dal egy igazi örök klasszikus! Ebben a videóban a KerekMese krokodilja tanítja meg a szövegre a kicsiket. A népszerű dallamok és a kreatív illusztráció gyorsan megkedvelteti majd a gyerekkel ezt a dalt.

Megy a gőzös (új verzió)

Ismét útjára indul a gőzös, de ebben az új megközelítésű “klipben” épp Nyuszivárosba tart. Vegyünk részt mi is ebben a vidám utazásban Kanizsán keresztül egy strucc, egy oroszlán, és egy zsiráf társaságában!

Hová mégy te kis nyulacska?

Egy régi magyar népdal, modern köntösben. A gyerekek számára izgalmas videó végén pedig az is kiderül, mi is a nyuszika célja!

Mókuska, mókuska, felmászott a fára

Ennek a dalnak rengeteg verziója létezik. Van, amikor a mókust meggyógyítja a doktorbácsi, de akad olyan is, amikor szegény mókuska pórul jár. A történet tanulságos, a főszereplők szerethetőek, így a legtöbb kisgyermek gyorsan megszereti ezt a dalt. Mikor együtt énekeljük velük, mutogassuk el, hogy épp mi zajlik!

Micimackó (Halász Judittól)

Az örök kedvenc az egyik legnépszerűbb előadó prezentálásában. Kell ennél több? A siker garantált!

Süsü

Ez az a dal, amit sok mai szülő is kívülről tud a mai napig. Az egyik legsikeresebb magyar mesesorozat a fél országot a képernyők elé szegezte annak idején. És mivel sem a mese, sem a főcímdal fénye nem kopott meg, bátran megismertethetjük a mai gyerekekkel is!

Nektek melyik volt a kedvenc dalotok annak idején?

A bejegyzésünk elkészítését a nagyszuloklapja.hu cikke inspirálta.