Decemberben kerül a mozikba a Schumacherről szóló dokumentumfilm

Az alkotás készítésében a legendás versenyző családja is közreműködött.

Michael Schumacher az idei év elején lett 50 éves, és ősszel lesz 25 éve annak, hogy első Forma-1-es világbajnoki címét szerezte a Benetton színeiben. A két jubileum alkalmából a 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedő expilóta családja és menedzsmentje egy dokumentumfilm elkészítésében segédkezett. A film nemes egyszerűséggel a Schumacher címet kapta, és december ötödikén debütál majd a német és a svájci mozikban. A jogok értékesítéséért máris komoly harc folyik, így minden bizonnyal nem sokkal az ősbemutató után Ausztriában is látható lesz a film, de a nagy streamingszolgáltatók (mint az Amazon és a Netflix) is felveszik majd kínálatukba.

A hétszeres világbajnokról már több dokumentumfilm készült, az elsők még aktív pályafutása alatt, azonban ez lesz az első olyan, melyet a családja támogatott, illetve aktívan közreműködött az elkészítésében. A Schumacher-ben megszólal majd a médiának általában nem szívesen nyilatkozó feleség, Corinna, a versenyző két, mára fiatal felnőtté cseperedett gyermeke, illetve az édesapa, Rolf is mesél majd híres fiáról, és a közös életükről. Rajtuk kívül egykori nagy riválisok, segítők, és kollégák is kamera elé álltak.

A páratlan pályafutás bemutatása mellett a film az ígéretek szerint a magánember Schumachert is közelebb hozza majd a nézőkhöz.

A film két rendezője Hans-Bruno Kammertöns és Michael Wech. Előbbi korábban több sztárról is készített már dokumentumfilmet, és rangos nemzetközi díjakkal is büszkélkedhet.

Az alkotás nem fogja Schumacher tragikus balesetét a középpontba helyezni, és a magánéletét féltve őrző család továbbra sem fog részleteket elárulni Michael jelenlegi állapotáról sem a filmen keresztül, sem más platformon. Azonban az ígéretek szerint eddig még nem látott videófelvételek bemutatásra kerülnek a családi archívumból.

Pár héten belül láthatóak lesznek az első előzetesek, többek között a héten kezdődő Cannes-i Filmfesztiválon is.

A hivatalos ismertetőben kiemelik, hogy Schumacher sikerei csúcsán is megmaradt annak a visszahúzódó, nyugodt, határozott értékrendű embernek, aki mindig is volt, ezért nem csak sportolóként lehet rá felnézni, hanem emberként is.

Schumachert 2014-ben szállították haza, azóta a család svájci birtokán ápolják, egy komplett csapat segíti a rehabilitációban. Nagyon kevés információ derül ki hogyléte felől, és ezek sem hivatalosak. A legendás versenyző állapotáról továbbra sem ad hivatalos tájékoztatást családja.