Elhunyt Niki Lauda, a Forma-1-es legenda! Nyugodjon békében!

Elhunyt Niki Lauda, a háromszoros Formula-1-es világbajnok. 70 éves korában, békében, a családja körében hunyt el. Az utóbbi időben több egészségügyi problémával küzdött, tavaly tüdőátültetése volt. A szomorú hírről a BBC is beszámolt.

Andreas Nikolaus, közismert nevél „Niki” Lauda Bécsben született, 1949. február 22-én. Lauda 1976-ban a Nürburgringen rendezett német nagydíjon egy ütközés során életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, és nagy mennyiségű mérgező gázt lélegzett be, miután Ferrarija lángra kapott.

A balesetben súlyos égési sérüléseket szenvedett. A baleset következtében több egészségügyi problémával is meg kellett küzdenie, de nem adta fel!

A Forma-1-es legenda már tizenévesen is rajongott az autóversenyzésért. Családja nem támogatta a szenvedélyét, számtalan konfliktusuk volt, ezért kénytelen volt hiteleket felvenni ahhoz, hogy versenyezhessen. Kitartása, bátorsága és akaratereje azonban meghozta számára a sikereket! Még a borzalmas balesete se tántoríthatta el attól, hogy megvalósítsa az álmait.

A háromszoros Formula–1-es világbajnok pilóta nevét mégis a súlyos balesete miatt jegyezték meg a legtöbben.

A balesetet követően sem állt meg az élet, később számtalan sporttal kapcsolatos dologgal foglalkozott: volt szakkommentátor, később a Mercedes csapat felügyelő bizottságának elnöke lett.

Életéről és tragikus balesetéről filmet is forgattak. Íme egy részlet belőle:

Nyugodjon békében, egy valódi legenda, akinek nevére egy egész világ emlékezni fog!