80. házassági évforduló: a rekorder házaspár már a Tölgylakodalmára készül!

Charlotte és John Henderson egy világrekorder házaspár, különlegességüket pedig az adja, hogy idén decemberben lesz 80 (!) éve, hogy házasságban élnek. Charlotte 105, John 106 éves, jelenleg egy idősotthonban élnek. Arany, ezüst, vagy épp gyémántlakodalomról a legtöbben már hallottunk, a 80. közös év után „járó” Tölgylakodalom azonban egészen egyedülálló!

A világ legidősebb házaspárjának tagjai 1934-ben ismerkedtek meg a Texasi egyetemen, majd öt évvel később házasodtak össze. Charlotte tanárnak készült, John pedig a helyi amerikaifoci csapatban játszott.

Elmondásuk szerint nászútjukon mindössze 7 dollárt költöttek a szállásukra. Ők ketten közösen élték át (és túl) az első nagy gazdasági világválságot, a második világháborút, a digitalizáció világhódítását, számtalan elnököt és kormányzatot, és még rengeteg minden mást.

Szerencsére a pár mindkét tagja jó egészségnek örvend, sőt, John a mai napig tornázik! Bő tíz éve határoztak úgy, hogy biztonsági és kényelmi szempontból jobban járnak, ha beköltöznek egy idősotthonba, ahol orvosi felügyelet, és egyéb segítség is rendelkezésükre áll. A férj amerikaifutball szenvedélye megmaradt, talán ő az egyetlen ember a világon, aki az elmúlt közel 85 év során minden évben legalább egy mérkőzésen részt vett.

A nem mindennapi házaspár a sajtó érdeklődését is felkeltette. Természetesen mindenki arra kíváncsi, hogy mi lehet a hosszú, jó házasság titka. John a következőt válaszolta:

„Tartsunk mértéket mindenben, és legyünk szeretetteljesek a partnerünkkel.”

Valóban „csak” ennyi lenne a titok?