A minőségi munkakesztyűk biztosítják a biztonságot és a kényelmet a munka során

munkáskesztyű

Ha kézzel dolgozik, a keze a legértékesebb „szerszáma”. Ne kockáztasson tehát egy kellemetlen sérülést, amely nemcsak az egészségébe, hanem a munkájába is kerülhet.

Tudja meg, honnan ismeri fel a jó munkakesztyűt. Bárhol is találják meg a felhasználásukat, és mi alapján választhatja őket.

Egyáltalán nem kell kerülgetni a forró kását, ezért nézzük meg, hogyan ismerheti fel a minőséget. Mindenekelőtt fontos a vizuális ellenőrzés. A kesztyűből nem lóghat ki semmilyen szál, pontosan kell megmunkálni, és a minőség szintjét az is mutatja, hogy az egyes varratok hogyan néznek ki. A kesztyűket egymással is össze lehet hasonlítani, ha egy pár kesztyűn belül is vannak különbségek, az nem túlságosan jelzi a minőséget. 

Macane munkakesztyű

Másrészt ebben az összefüggésben azt is meg kell említeni, hogy a munkakesztyűk minőségének legjobb bizonyítéka a hosszú távú, zord körülmények közötti használat utáni állapotuk.

Hol találják meg a munkakesztyűk a felhasználási területüket?

A munkakesztyűket az ipar minden területén alkalmazzák. Használhatja őket ott, ahol a környezet piszkos, és ott is, ahol maximális tisztaságra és egészségügyi biztonságra van szükség, csak a megfelelő típust kell kiválasztania. A munkakesztyűk megvédik a kezét, védelmet nyújthatnak az elektrosztatikus feltöltődés ellen, vagy megőrizhetik a legfinomabb kézügyességet is.

Mihez választhat munkakesztyűt?

Először is meg kell határoznia, hogy milyen tevékenységhez van szüksége a kesztyűre, és milyen előírásoknak kell megfelelnie. Míg a vastagabb, megerősített kesztyűk ideálisak az igényes kézi munkákhoz, a laboratóriumi körülmények között használt vékony kesztyűk tökéletesek a rendkívüli pontosságot igénylő munkákhoz. Ezért egyértelműen azt javasoljuk, hogy a munkakesztyű kiválasztásakor vegye figyelembe a tartósságot és a munkavégzés típusát. Végül is a kesztyű anyaga is ehhez igazodik – választhat antisztatikus anyagból, gumiból, nitrilből vagy speciális hegesztőkesztyűből készült kesztyűt.

Böngésszen a különböző munkakesztyű-kategóriák között, és találja meg azokat, amelyek megkönnyítik a munkát, és szó szerint „kézmentessé” teszik.

Forrás: munkasnadrag.hu