A nap hőse: a kiskutya megmentette gazdája életét a csörgőkígyó harapásától, saját testével fogva fel a halálos kígyómarást

Július első napján egy új hős jelent meg a Twitteren, amelynek torz arcát már több százezer ember kedvelte és több tízezren osztották meg. Ez a kölyökkutya egy Golden retriever, ami a Todd nevet kapta.

Azért néz ki szegény ilyen furcsán, mert egy csörgőkígyó marta meg. De nem azért, mert játékból vagy szeleburdiságból egy kígyóval akart játszani. Todd gazdája azért tette közzé az alábbi történetet, mert büszke kutyájára, ami megmentette az életét.

A történetben igazából semmi különös sincs. Paula Goodwin, az eb gazdája egy arizonai mezőn sétált kutyájával, amikor egy csörgőkígyó közelébe értek. Az ember buta, így észre sem vette a veszélyforrást, ellenben a kutya észlelte a veszélyt. Ekkor azonban a kígyó már önvédelemből támadott, így a kutya nem tehetett mást, mint odatartotta a fejét a kígyónak, hogy ezzel mentse meg gazdáját a mérges hüllő harapásától.

Az eset után Paula sürgősen elvitte kutyáját a legközelebbi állatkórházba, ahol a hős eb orvosi kezelésben részesült Néhány nap múlva a duzzanat is el fog tűnni az állat fejéről. Paula nem kis örömére, aki azonnal rohant, hogy megossza a képeket, és bejegyzést készítsen a Twitterre. Meg lehet érteni őt is.

A legérdekesebb dolog akkor kezdődött, amikor széles tömegek olvasták el, mi is történt valójában. Sokaknak feltűnt, hogy még a duzzanaton keresztül is látható, hogy a kutya mosolyog, és van ebben a mosolyban valami hivalkodóan hősies, mintha azt mondaná: ennyire nagy hős vagyok!

Ez lenyűgözött néhány embert, másokat viszont feldühített, akik ésszerűen úgy vélik, hogy nincs helye az ilyen felhőtlen twittelésnek olyan helyzetekben, amikor állatok életéről van szó. A csörgőkígyó ugyanis nem játék! Vagy talán a számító kiskutya szándékosan vezette gazdáját a mérges kígyóhoz, hogy aztán megmentve azt, hőstettével gazdáját elkápráztassa? Akárhogy is volt, Todd kutyus a nap valódi hősévé vált.