A világ legegyszerűbb sütés nélküli édessége, villámgyorsan elkészül és nagyon finom

Néha jó lenne valami édeset enni, de nincs kedvünk sütni, ilyenkor ez az egyszerű sütés nélküli finomság jól jöhet. A videóban láthatod, milyen könnyen készíthetsz fenséges édességet a családnak. Ez a pillecukros finomság biztosan hatalmas siker lesz!

Nem lesz szükség másra, csak egy nagy zacskó pillecukorra és cukormázra. A cukormáz egyszerűen elkészíthető, de aki tart a nyers tojásfehérjétől, az a boltban is megvásárolhatja a kész cukormázat, amit ugyanúgy lehet ételfestékkel színezni, mint a házi variációt.

Hozzávalók a cukormázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • citromlé
  • ételfesték

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy tálba tesszük és a porcukorral kikeverjük, lassanként hozzáadjuk a citromlét. Kicsit hígabb mázat készítünk, mint mikor mézeskalácsot díszítünk. A cukormáz egyik oldalára pár csepp zöld ételfestéket cseppentünk, a másik oldalára kéket. Egy fogpiszkálóval összehúzzuk, így mintás lesz a cukormáz. A pillecukrokat fogpiszkálóra szúrjuk és beleforgatjuk a színes cukormázba. Rácsra tesszük, hogy lecsöpögjön és pár perc múlva fogyasztható is.

A színes pillecukor ünnepi alkalmakra is elkészíthető, ezekkel az apró finomságokkal senki sem tud betelni. A színes pillecukor receptje nagyon egyszerű, ezért akár gyerekekkel is elkészíthető.