Készen áll a téli időszakra a Magyar Közút

A törvényi előírásoknak megfelelően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. téli üzemmódra állt át. A meteorológusok szerint december elejéig csak minimális az esélye a fagynak hazánkban, a vállalat azonban idejében berendezkedett a téli hónapokra. Mindez azt jelenti, hogy valamennyi megyében non-stop készenlétben áll mintegy 4000 munkavállaló, akik 12 órás, váltott műszakban dolgoznak. A szakemberek eltakarítják a havat, síkosságmentesítik az utakat, illetve elvégzik az azonnali beavatkozást igénylő útjavítási munkákat is.

A cég közel 1000 munkagéppel dolgozik az idei szezonban, a gépparkban vannak hómarók, nehézgépjárművek, és rakodógépek is. Emellett 180 ezer tonna útszóró só, és 11 ezer tonna érdesítő anyag is rendelkezésre áll. A hófúvások ellen hálokkal és hófogórácsokkal készülnek, valamint 400 kilométeren hófogó erdősávokkal biztosítják az utak járhatóságát.

A cég közleményében felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy mielőtt útnak indulnánk, tájékozódjunk a www.utinform.hu weboldalon arról, hogy milyen állapotban vannak az utak, bővebb információért pedig a 06-1-366-24-00-ás telefonszámot kell tárcsáznunk. Emellett a naprakész okostelefonos applikációk is segíthetnek a tájékozódásban. Az útállapotokra vonatkozóan érdemes a kamera.kozut.hu oldalon is tájékozódnia a közlekedőknek még indulás előtt.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept