Az okos ember tudja, hogyan lesz a kertje mindig álomszép. Egyszerűbb módszert nem is találhatsz!

Korunk kertépítészei és tervezői egyre gyakrabban építenek fel kőből készült falakat, az úgynevezett gabion falakat. Használatukkal nem csak egy funkcionális falat hozunk létre, hanem egyben egy szép dekorációs elemet is. A gabion használata nagyon gyorsan elterjedt, mert nem rombolják az ökoszisztémát, és nem akadályozzák a növények fejlődését, növekedését sem. Az gabion technológia egy fantasztikus lehetőség minden kerttulajdonos számára!

Ráadásul gabion falat bárki maga is készíthet, nem kell hozzá más, csak rács vagy háló, kövek, némi idő és fantázia. A Ketkes.com szerkesztősége összegyűjtött és most megmutat neked egy kisebb összeállítást, melyből te is nyugodtan ötletet meríthetsz a kerted építéséhez, szépítéséhez. Kezdésnek először tekintsed meg az alábbi egyszerű ábrát, hogy te is tisztában legyél, hogyan kell a gabion-technológiát szakszerűen alkalmazni. Nagyon egyszerű!

Saját magunk készített gabionok

1. Hogy a tűzrakó hely se legyen unalmas, és hogy illeszkedjék a kerted világába, használj bátran ide is gabiont! Egyedien néz majd ki!

2. Íme, itt egy csodálatosan kellemes hely a családi összejövetelekre a meleg nyári estéken. Nincs szükséged másra, mint a hálóra, kövekre, pár deszkára. A párnák csak az exkluzív megjelenést és kényelmet szolgálják.

3. Hogy tetszik ez a kocsibeálló? A tető alá behúzódva akár egy asztalt is elhelyezhetünk székekkel, így egy szép estét tölthetünk el itt.

4. Egy elragadó ötlet! Még a fa is sokkal szebb lesz, annak ellenére, hogy aszfaltozott környezetben van.

5. Az ilyen falak tökéletesen betöltik funkciójukat, azaz elválasztják a tereket egymástól, emellett azonban nagyon stílusosan is néznek ki.

6. Egy régi hordó köré alakítsad ki a hálót, töltsed meg azt kővel, majd a hordót vízzel. Tehetsz bele pár kisebb halat is. Kész is a saját magad készítette, egyedi kerti tavacska. Még egy gyönyörű tavirózsa, és tényleg mesésen fog kinézni!

7. Nem kell többet a téglákkal bajlódni: a gabion technológia sok mindenre alkalmazható, legyen az garázs, fészer vagy akár kerti pad.

8. Csodás virágtartó-ötlet!

9. Kerítésalap cement felhasználása nélkül. Ha én ezt előbb tudtam volna…

10. Kő és háló, azaz a gabion, mint kerítés. Ideális megoldás a kíváncsiskodó szemek ellen. Ami egy hatalmas plusz: könnyen formázható a kívánt formára, stílusra.

11. A nyári terasz fantasztikusan elegáns elválasztó kerítése.

12. Még egy variáció tűzrakó-helyre.

13. Az ilyen aranyos ülő-alkalmatosságok nem csak az összejövetelek kényelmét szolgálják, hanem egyben a kert díszei is.

14. Nem lehetetlen a gabion-technológiával a szobrok létrehozása sem. Igencsak eredeti dekorációs elemei a kertnek.

15. Íme, itt van még néhány ötlet, variáció virágágyásra, virágtartóra. Valljuk be, sokkal jobban mutat, mint a régi gumiabroncsok vagy deszkák…

A gabion rácsainak, hálóinak kitöltésére leggyakrabban kemény köveket használnak, ilyenek például a bazalt, a kvarcit (opál), diorit, gránit, de más kőfajták is használhatóak. A legjobb az az egész gabion technológiában, hogy stílusával kiválóan illeszkedik szinte minden kertbe.

Varázsold te is meseszépé a kertedet a gabion-technológia segítségével. És, persze, ne feledd ezt a cikket megosztani barátaiddal, ismerőseiddel sem!