Duguláselhárítás házilag – mit tehetünk?

Nem folyik le a víz a konyhában vagy a fürdőben? Az egyik legbosszantóbb otthoni probléma a lefolyó eldugulása. Mielőtt szakemberkeresésre kerülne a sor, érdemes kipróbálni néhány hatékony és környezetkímélő otthoni praktikát, amelyekkel sok esetben megoldható a probléma. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

A duguláselhárítás történhet mechanikai módszerekkel

A fürdőszobában általában az összegyűlt hajszálak és a különféle kozmetikumok, samponok és tusfürdők lerakódása okoz problémát. A konyha esetében pedig a kávézacc, az olaj és az ételmaradékok állnak az eldugulás hátterében. Ráadásul teljes mértékben a szűrő használata sem segít a megelőzésben, hiszen a kozmetikumok és a vízkő ellen nem nyújt védelmet. Mit lehet tenni, ha már megtörtént a baj? A duguláselhárítás történhet mechanikai módszerekkel, például pumpával, spirállal, kézi csőgörény használatával, illetve a szifon leszerelésével és kitisztításával. Ha sikerrel járt a duguláselhárítás, mindenképpen időt kell szánni a fertőtlenítésre is. Ennek a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja, ha ecet és forró víz kerül a lefolyócsövekbe.

Kiváló megoldást nyújthat a duguláselhárításra az ecet

Az ecetnek nemcsak a fertőtlenítésben van fontos szerepe. A mechanikai módszerek mellett kiváló megoldást nyújthat a dugulás megszüntetésére az ecet alkalmazása, ugyanis vízkőoldó és szagsemlegesítő hatása is van. Először az ecetet kell beleönteni lefolyócsőbe, majd pedig forró vizet kell ráönteni. Ha az ecet nem oldja meg a problémát, akkor trisóval érdemes próbálkozni. Néhány evőkanál trisót kell tenni a lefolyóba, majd kevés forró vizet kell ráönteni. Ezt követően néhány órát várunk, majd pedig bő vízzel le kell öblíteni a lefolyót. Ha a házi praktikák már nem oldják meg a problémát, mindenképpen szakembert kell hívni. A több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező Provi Domus Kft.-nek köszönhetően a duguláselhárítás Budapest összes kerületében és Pest megyében egyszerűen elérhető. Szakszerű segítség megfizethető áron!