Egy 90 éves hölgy több mint 400 takarót és kabátot készített menhelyi kutyáknak

Igazán inspiráló és szívmelengető tettet hajtott végre egy állatbarát: A 90 éves hölgy több, mint 450 kabátkát és takarót készített a Dogs Trust nevű állatmenhely lakóinak.

A jótékonysági állatmenhely, amely immáron 128 éve működik, jól ismert az Egyesült Királyságban. A Dogs Trust az Instagramon számolt be az adományról:

„Egy helyi lakos, a 90 éves Maisie Green közel 500 takarót és kutyakabátot kötött a védenceinknek” – írták bejegyzésükben. Hozzátették, hogy Mrs.Green már évek óta segíti őket hasonló adományokkal.

Természetesen az adományozó is nyilatkozott:

„Ez nagyszerű elfoglaltság számomra. Szeretek kötögetni TV nézés közben. Körülbelül három napot vesz igénybe egy kutyatakaró kötése, a kabát viszont egy nap alatt elkészül. Nagyon örülök, hogy tudok segíteni a menhelyi kutyáknak.” – mondta Green.

A jótékonysági szervezet arról is beszámolt, hogy szerencsére nem Green az egyetlen, aki támogatja őket. Számos önkéntes segíti munkájukat, amire szükség is van, hiszen a Dogs Trust több, mint 1400 gazdátlan kutyáról gondoskodik. Sok más állatmenhelyhez hasonlóan ők is rendszeresen arra kérik az embereket, hogy aki tud, segítsen nekik. Az adományozók affajta bónuszként meglátogathatják az aranyos kutyusokat, akik így visszanyerhetik bizalmukat az emberek felé.

Nem csak Mrs.Green, hanem a fiatal generáció is igyekszik segíteni a bajba jutott kutyákon. Remek példa erre a mindössze 12 éves Kristyn Caicedo, aki a SavFur Rescue nevű nonprofit szervezet társalapítója. A SavFur különlegessége abban áll, hogy ők organikus, vegán jutalomfalatokat készítenek azoknak a kutyáknak, akik hajléktalanokkal élnek együtt az utcán.

A szervezet szerint a hajléktalanok 5-10%-a tart kutyát. Minden alkalommal, amikor valaki vásárol a termékeikből, a SavFur egy tál ételt biztosít egy hajléktalan kutyának.

Reméljük, egyre többen követik majd a világ minden pontján Mrs.Green és Kristyn Caicedo példáját!