Elviselhetetlenül hideg van, ez a 9 éves kisfiú gondoskodik róla, hogy a hajléktalanoknak legyen kabátjuk!

A legtöbb 9 évest valószínűleg nem érdekli, hogy reggel milyen hideg van. Elmennek iskolába és alig várják, hogy vége legyen a tanításnak, befejezzék a leckét és mehessenek játszani.

Sandro Cunningham, 9 éves, de mégis más, mint a kortársai! A kisfiú gyakran reggel 6:30-kor kezdi a napját, a Trenton Area Soup Kitchen melletti kabáttartónál.

„Egy éjjel a híreket néztem és láttam egy történetet egy hajléktalan emberről, valamit tenni akartam. Mondja a Princeton Academy harmadik osztályos tanuljója.

A kisfiú három évvel ezelőtt kezdett bele a kabátgyűjtésbe, az édesapja segítségével, aki a helyi rendőrségen dolgozik. Együtt gyűjtik össze a megyében feleslegessé vált kabátokat és kihelyezik a vállfákra, hogy aki fázik, levehessen egyet közülük.

Az apuka a környéken járőrözik, így látja, ha a kabáttartó üres. Akkor reggel mennek és kiakasztják az újabb kabátokat, hogy a hajléktalanok se fázzanak.

„Csak azt akarom, hogy olyanok lehessenek, mint én, felelte Cunningham, aki a közösség kevésbé gazdag tagjain szeretne segíteni.”

Mindenki, akivel eddig találkozott, nagyon kedves és hálás volt neki az ötlet miatt. A kisfiú gyakran dokumentálja a gyűjtést és a facebook oldalán közzé is teszi.

A kisfiú édesanyja is nagyon büszke a gyermekére, mert tudja, mekkora segítség ez a szegény embereknek.

9-year-old collects coats for homeless people

This 9-year-old boy collects coats, then donates them to homeless people in his town — warming both bodies and hearts ❤️ https://www.cbsnews.com/news/sandros-coat-rack-boy-donates-coats-trenton-nj-polar-vortex/

Közzétette: The Uplift – 2019. január 31., csütörtök

A kisfiú jótékonysági kedve nem korlátozódik a télre, tavasszal és nyáron higiéniai termékeket szeretne gyűjteni, hogy apró csomagokkal segítsen az utcaembereinek.

A kisfiú elmondta, hogy szeretné, ha mások is tudnák, adni milyen fontos, mert mindenki megérdemli, hogy egyenlő bánásmódban részesüljön.