Ennél furcsább tanácsot még sosem adtak eddigi életem során… De csodásan működik!

A fogkrém egy csodálatos tulajdonságokkal bíró termék. Mivel nagyon gyorsan szárad, ezért környezetéből elvonja a nedvességet. A fogkrém összetevői között meglehetősen gyakran találunk különböző illóolajokat, eukaliptusz- és mentakivonatokat, továbbá fehérítőszereket.

A hagyományos fogkrémet ezek az összetevők teszik eredményesen felhasználhatóvá az élet más, az eredeti felhasználási céljától nagyon eltérő területein is. Ezek a tanácsok, bár nagyon furcsán hangzanak elsőre, mégis, tökéletesen működnek! Higgy a szemednek és a tapasztalataidnak!

A fogkrém alternatív felhasználási lehetőségei a mindennapi életben

1. A mattá vált ezüst újra ragyogni fog, mintha új lenne, ha bedörzsölöd fogkrémmel. A fogkrém egy ideális polírozó szer, ami mindig megtalálható otthon.

2. Az autók fényszóróit is kiválóan megtisztíthatod a fogkrém segítségével. Csak úgy csillog majd!

3. A zongora billentyűit is meg kell tisztítani valamivel, ne feledkezzünk meg erről sem. A fogkrém erre is kiválóan alkalmas, tisztítja és csillogóvá teszi őket.

4. A fehér talpú cipőket, és annak egyéb, világosabb részeit is hófehérré varázsolhatjuk. Egy régi, már nem használt fogkefe tökéletes kiegészítője a tisztítási folyamatnak.

5. Azért, hogy a búvárszemüveg használata közben ne párásodjon be, a belsejét vékonyan kenjük be fogkrémmel.

6. A fa felületekről gyorsan, mindössze pár perc alatt eltávolíthatjuk fogkrémmel a víz által keletkezett foltokat, csak be kell kenni vele az adott felületet.

7. Még a sokat rettegett tintafoltot is eltávolíthatjuk fogkrém segítségével. Ha megtörtént a baj, kenjünk rá fogkrémet, hagyjuk megszáradni, majd egy kis idő múlva mossuk ki a ruhát.

8. Ha a hajfesték véletlenül rákerült a bőrödre, és meg is színezte azt, ez még messze nem a világ vége! A fogkrém erre a helyzetre is segítséget nyújt, nagyszerűen eltávolítja a festéket.

9. A szúnyogok képesek összecsipkedni az ember bőrét. A fogkrém enyhíti a bőr allergiás reakcióját, a csípés helyén jelentkező bőrpírt, és megakadályozza a duzzanat kialakulását. Ne felejtsd el bekenni a csípés helyét és hamarosan elfelejted a viszketést és a bőrpírt.

10. Kenjél egy kis fogkrémet a pattanásra este, és reggelre nyoma se lesz. Szárító és gyulladáscsökkentő hatása miatt erre a célra a fogkrémnél nehezebb jobbat találni.

11. A vasaló talpa is tökéletesen tiszta lesz, ha fogkrémmel tisztítod meg.

12. A mobiltelefon képernyője is könnyedén, sérülés- és karcmentesen megtisztítható fogkrémmel.

13. A fogkrém fehérítő hatásának akkor is hatalmas hasznát vehetjük, ha a szőnyeg szennyeződését, foltját szeretnénk eltávolítani.

14. Tisztítsad meg körmeidet kifogástalanra. A körömlakklemosó használata után a köröm felületén apró lakkmaradványok még megtalálhatóak, továbbá a köröm fénytelen, matt lesz, ami nem szép. Ezen segíthetünk egy kis fogkrémmel, dörzsöljük be vele a körmeinket.

15. A fogkrémet kézmosásra is kiválóan és eredményesen használhatjuk.

16. A dohos szagú termoszok, üvegek, és egyéb edények ideje lejárt: nem csak a dohos szagtól szabadíthatjuk meg ezeket, de egyben fertőtlenítjük is. A friss illat és a tisztaság garantált!

17. A CD lemezek felületén található karcoktól is megszabadulhatunk, ha fogkrémmel dörzsöljük be.

Bár furcsán hangzik, a fogkrém valóban egy univerzális háztartási szer, mely sok, egymástól eltérő helyzetben nyújthat segítséget. Kezdjed el ezért te is ne csak fogmosásra használni, és meglátod, az életed máris egy kissé könnyebbé válik majd.

Nekem különösen a búvárszemüveges és a vasalós ötlet tetszett nagyon. Neked melyik ezek közül a kedvenced? Mondjad el barátaidnak, ismerőseidnek is, hogy mi mindenre használható a fogkrém a fogak tisztántartásán kívül.