Extrém heves zivatarok, jég és szélvihar – ez vár ránk szerda estig

A mai nap igazán viharosnak ígérkezik, az ország legnagyobb részére felhőszakadás és emellett a hőség miatt is kiadták az elsőfokú riasztást.

Kedd délután a Dunántúl nyugati – északnyugati megyéit elérhetik a zivatarok, melyek egyre felerősödve haladnak majd kelet irányába. Estére vélhetőleg elérik a fővárost, a későbbi órákban pedig a Tisza vonalán haladhat tovább.

Forrás: met.hu

Akár heves zivatarok is kialakulhatnak a mai nap folyamán, amelyeket akár 90 – 100 kilométer/órás szél is kísérhet. A széllökések nagyobb méretű jégesővel és heves záporokkal – zivatarokkal érkezhetnek meg.

Van otthon banán és keksz? Kattints ide és nézd meg ezt a videót, hogyan készül az egyik legegyszerűbb sütés nélküli sütemény!

Az OMSZ adatai szerint szerda hajnalra a vihar lassanként átvonul az északkeleti részre, így a Dunántúl már szélcsendesebb időjárásra lehet számítani.

A szerdai napra is figyelmeztetések lesznek érvényben szinte az ország teljes területén. Az ország közepén felhőszakadás miatt másodfokú riasztás, a heves zivatarok miatt pedig öt keleti megye kivételével a teljes országra érvényes riasztást adtak ki.

Forrás: met.hu

Szerda délutáni órákban érkezhet a felfrissülést hozó hidegfront, így aztán a hét második felében inkább csak 24 – 25 fok körüli maximum ígérkezik. A továbbiakban is lesznek záporok, zivatarok, a több – kevesebb napsütés mellett.