Ezeket a sziámi ikreket orvosi beavatkozással választották szét 10 évvel ezelőtt! Nézd meg, mi van velük most!

Ha valaki egy pillantást vet ezekre az ikrekre, azaz Isabelle és Abby Carlson-ra, akkor nem gondolná, hogy milyen különleges gyermekek. A lányok szinte másolatai egymásnak, ami azért nem ritka az ikrek között. De amikor megszülettek, nem sok esély volt, hogy túlélik…

A lányok ugyanis sziámi ikrekként születtek, akik teste „örökre” egyesült egyetlen egységben. De a legveszélyesebb az volt, hogy Isabelle szíve Abby mellkasában vert. A lányok belső szervei a két testben teljesen összekeveredtek! 10 évvel ezelőtt a Mayo Klinika orvosai különleges előkészületeket tettek az orvostudomány által valaha látott egyik legbonyolultabb műtétre, azaz hogy a két testet elválasszák egymástól. Mindenki tisztában volt azzal, hogy a potenciális kockázat igencsak magas. De ez volt az egyetlen lehetőség arra, hogy a gyermekek normális életet éljenek!

Dr. Christopher Moir gyermeksebész nagy felelősséggel készítette fel kollégáit a beavatkozásra. „Különböző csoportokat formáltunk: az egyik felelt a szívért, a második a hasnyálmirigyért, a harmadik a májért, a negyedik a plasztikai műtétért. Minden csoportba két-két orvos kellett, hiszen páciensünk is kettő volt. – mondta Dr. Moir 2006-ban.

2006. május 12-én 17 sebész állt neki a 12 órás operációnak. És ez a műtét nagy sikerrel zárult – mindkét lány életben maradt, és sikeresen elválasztották őket! A csecsemőknek mindössze két hetes rehabilitációra volt szükségük, és vissza tudtak térni Észak-Dakotába. 10 év után a Carlson család büszke az azóta felcseperedett gyermekeikre. Tornára járnak, szabadon szórakozhatnak, új barátokat szerezhetnek, természetesen iskolába járnak, mint minden társuk, szép ruhákat viselnek, és élik a tinédzserek boldog életét. Isabelle és Abby vidám és vicces tizenévesek, és ami a legfontosabb, egészségesek!

A lányok között van egyfajta verseny, mint az általában a nővérek között lenni szokott. 

A lányok egyik tanárja bizton állítja, helyes döntés volt szétválasztani a sziámi ikreket, hogy mindkét személy teljes életet élhessen. Isabelle és Abby elismerik, hogy van egy szokásuk, hogy a nyilvános helyeken gyakran kézen fogva járnak. A szülők emlékeznek arra, hogy még kisbabaként szorosan fogták egymás kezét születésük pillanatától fogva. Ez mély kapcsolatuk jelképévé vált, és a szorongás pillanataiban, amikor szükségük van támogatásra, ismét ehhez a szokáshoz fordulnak. Most már külön testben élnek, de a köztük lévő kapcsolat örökre megmarad!