Melyik személy balkezes? Ezt a feladványt csak a jó logikával rendelkező emberek tudják megfejteni…

A logikus gondolkodás nagyon fontos a mindennapi élethez, ezért sokan úgy vélik, hogy logikusan gondolkodnak mégis több esetben is beigazolódik, hogy ez nem így van. Hogyan tudjuk ellenőrizni magunkat? Puzzle kirakásával, tesztekkel és logikai feladatok megoldásával.

Az egyszerű feladatok megoldása fejleszti a logikánkat, javítja a memóriát amely nagyon fontos a feladatok megoldásához. Most pedig ellenőrizzétek a logikátokat. Figyeljétek meg alaposan a fotón látható személyeket majd állapítsátok meg, hogy melyik a balkezes közülük.

Ne felejtsétek el számításba venni minden személy tevékenységét és azt, hogy milyen mértékben használják a kezüket. A fotón látható egy gitáros, egy felszolgáló, egy festő, egy énekes és egy szelfiző. Melyik közülük a balkezes?

A helyes válasz lent


*

*

*

*

*

*

*

A helyes válasz: a felszolgáló a balkezes. Könnyebb a tálcát bal kézben kivinni, majd a tányérokat jobb kézzel levenni. Ebben az esetben viszont a felszolgáló a tálcát a jobb kezében viszi, mert neki könnyebb a tányérokat bal kézzel levenni, tehát bal kézzel fog felszolgálni.

A logikai tesztek arra is hasznosak, hogy  ellenőrizzük  az emberek éberségét különböző helyzetekben.