Ezzel az egyszerű házi módszerrel könnyedén megszabadulhatsz a muslicáktól!

Idén nagyon elszaporodtak a muslicák, ellepik a gyümölcsöket, a zöldségeket, de a szemetesvödrök körül is örömmel lakmároznak. A muslicák ellephetik a konyhánkat, ami kellemetlen és visszataszító látvány.

Van egy nagyon egyszerű házi módszer, amivel megszabadulhatunk a muslicáktól. Ehhez csak néhány mikrózható műanyagdobozra és citromra lesz szükségünk.

Attól függően, hogy mennyi muslica van a lakásban, végy egy – két műanyag dobozkát. A dobozkák tetejére vágj egy apró lyukat. Egy citromot vágj ketté, kevés citromlevet facsarj a dobozba, majd tedd bele a fél citromot és tedd rá a tetejét. A dobozt tedd arra a helyre, ahol a legtöbb muslica van. Ha több helyen láttál muslicákat, akkor minden olyan helyre tegyél egy dobozt, ahol fellelhetőek ezek az apró rovarok. A doboz rövid idő alatt tele lesz muslicákkal. Ekkor fogd meg és tedd be a mikróba 30 másodpercre, így megszabadulhatsz ezektől az idegesítő rovaroktól. Mosd ki a dobozd, tégy bele újra egy fél citromot és ismételd meg a folyamatot, amíg teljesen eltűnnek a muslicák.