Fürdőszoba burkolás? Van 5 profi tippünk!

Általánosságot nézve a fürdőszoba burkolás árak míg vidéken 4.000 Ft-tól egészen 6.000 Ft/nm árig terjednek, addig ezzel szemben a díjszabása a burkolásnak Budapesten 5.500 Ft-tól 7.500 Ft-ig mozog nm-ként. Alább összefoglaltunk 5 tippet, amire jó, ha odafigyelsz a fürdőszoba burkolás előtt!

1. Mindig gondolkodj előre – plusz csempe vásárlása

Egy profi szakember már alapvetően 10%-al többet számol rá a felhasználandó csempe mennyiségére, arra az esetre, ha valamelyik csempe sérült lenne, esetleg eltérne valamelyik csempe színtónusa a többiétől. Emellett azt az esetet se felejtsük el, amikor egy sérült csempét kell a jövőben javítani – ilyenkor bizony jól jönnek a burkolás során félretett plusz darabok, amelyekkel helyrehozhatjuk a hibát. Tehát egyáltalán ne legyünk frusztráltak attól, ha kimarad egy – egy csempe a burkolás után – ugyanis ez inkább áldás, mintsem átok!

2. A lyukak előre való kifúrása

Ha már fürdőszoba… szükségünk lesz egy WC papír és törölköző tartóra is, így célszerű a burkolás előtt felfúratni ezeket a lyukakat, a már általunk előre meghatározott helyekre. Miután minden elvárt kiegészítő helyét megállapítottuk a fürdőszobában, gondosan jelöljük be a helyeket, s addig el se engedjük a szakemberünket, amíg el nem végzi a szükséges furatok elkészítését – hisz senki sem akar utólagosan szépen felhelyezett csempéket fúrással megrongálni.

3. A szerelőnyílás megléte elengedhetetlen

Igazán kellemetlen szituáció lehet, hogyha egy szépen kicsempézett kádat meg kell bontani egy dugulás során. Így gondolkodjunk előre – helyeztessünk el a szakemberrel egy szerelőnyílást a kád oldalán, mely segítségével minden felmerülő probléma könnyedén eszközölhető lesz a jövőben, legyen az tömítés tisztítás, csavarok meghúzása, vízvezeték csövek korszerűsítése. A nyílás a lefolyó oldalára kell, hogy kerüljön!

4. A tervek véglegesítése

Az előzetes felmérés és egyeztetést követően nem árt, hogyha a szakemberünkkel a burkolás menetét még egyszer átvesszük, akár segítségül hívva a 3D-s látványterveket is! A kellemetlenségek elkerülése érdekében sose felejtsük el ezt a pontot, hiszen nem szeretnénk szembesülni egy álló csempével, amit eredetileg fektetve szerettünk volna feltetetni. A zuhany lefolyója és hogy a kád pontosan hova kerül, mind – mind olyan folyamat, amelyet nem lehet elégszer átbeszélni a sikeres kivitelezés érdekében!

5. A kombináció nem mindig könnyű

A Qjob.hu szakemberkereső portálon számos burkoló szakit találunk, aki segítségünkre lehet az álmunk megvalósításában. Beltéri díszkő burkolat esetén 5.000 és 15.000 Ft/m2-es áron fogadhatunk szakembert, míg például egy díszítő csík (amely kerámiából készül) 2.000 – 5.000 Ft/db áron elérhető. 

Ha egy burkolólap nem azonos gyártósoron készült, könnyedén eltérhet a mérete – ezáltal több fajta burkolólap alapvetően hiába hatna egyedinek, ha a fuga vastagsága miatt eltérnek majd egymástól méretben és nem azt kapjuk, amit várnánk. Kérjük ki az általunk felbérelt szakember véleményét ahhoz, hogy ne csak egyedi, kreatív fürdőszobát hozhassunk létre – de elégedettek is lehessünk a végeredménnyel!