Hová siethet ennyire? A tilos jelzés ellenére ment át a motoros a vasúti átjáróban

Sokkoló, vagy inkább felháborító? A motoros mit sem törődik a lezárt sorompókkal, egy pillanat alatt átszlalomozik közöttük. Látta, hogy a sorompók le vannak engedve, az autók is állnak, de ez őt nem zavarta, egyszerűen áthajtott. Szerencsére most megúszta. 

Sokan nem veszik figyelembe, a tilos jelzést és a leengedett sorompó se zavar egyeseket. Hiába tudják, hogy nagy sebességgel érkezik a hatalmas tömegű vonat, ami még vészfékezés esetén se tud egyik pillanatról a másikra megállni.

A vasúti átjárónál történő balesetek jelentős része elkerülhető lenne, ehhez csak egy kis türelemre lenne szükség, a motorosok, kerékpárosok, gyalogosok, autósok részéről. Nehéz elképzelni, hogy valakinek annyira sietős dolga van, hogy nincs ideje kivárni, amíg a sorompók felnyílnak és biztonságosan át lehet hajtani a vasúti átjárón.

Ne kockáztassuk az életünket! Semmi nem éri meg a sietséget! Hívjuk fel gyermekeink, rokonaink, ismerőseink figyelmét is erre a veszélyre! Mostanában megszaporodtak az értelmetlen sietségből adódó balesetek, pedig ezek ellen tehetnénk!