Egy angliai művészeti professzor nyugdíjba ment és úgy gondolta, nem megy bele lakáshitelekbe, ami oly sokak vállát nyomja, megelégszik inkább valami sokkal szerényebbel. A saját kezeivel felépítette a házát, ami mindössze 150 fontba került.

Michael Buck-nak 59 éves korában már volt egy telke Oxfordshire-ben, ahol fel akarta építeni a házát. Nem akart hagyományos házat, ő olyanra vágyott, amihez olyan alapanyagokra van szükség, amit ő maga elő tud állítani, nem kell hozzá elektromos szerszámokat használni és nem is kerül rengeteg pénzbe. Megkapta a szükséges engedélyeket a házépítéséhez, amit nyaralóként jegyeztek be.

Az Oddity Central cikke szerint Buck egy este megrajzolta a ház terveit és két évig gyűjtögette a szükséges anyagokat hozzá. A ház egyes részeihez, egy ismerősétől kapta az anyagokat, amit egy régi hajóból szereltek ki, de a szükséges anyagok egy részét, ő maga gyűjtötte a telek körül.

Egy közeli kútból jut vízhez, a házat pedig egy fatüzelésű kályha fűti, ami bőven elég egy jól szigetelt vályogtéglából épült házba. A vécé pedig kint van az udvaron, áram azonban nincs a házban.

A professzor azt mondja, hogy azért is építette ezt a házat, hogy megmutassa a körülötte lévőknek, hogy lehet házat építeni olcsón is. “Olyan világban élünk, ahol az emberek azért dolgoznak, hogy kifizessék a hiteleiket, amelyeket a házuk miatt vettek fel, ahelyett, hogy élveznék az otthonukat.” Buck kiadta a házat egy helybelinek, aki egy tehénfarmon dolgozik a közelben. Az illető tejben fizeti a lakbért.

 

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Hozzászólások, vélemények:Még több hasonló cikk: