Így mossuk ki helyesen a téli dzsekiket és a csizmákat!

Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan mossátok ki a téli bélelt dzsekiket és a fordított bőrből készült bélelt csizmákat.

Először is ha lehet vegyük ki a dzsekiből a bundabélést, ha van benne, húzzuk fel a cipzárt, majd ürítsük ki a zsebeket.

Ha a dzsekin foltok találhatók, akkor azokra tegyünk folttisztítószert, a gallért és a dzseki mandzsettáját pedig dörzsöljük át egy puhább kefével, mert ezek a részek mindig hamarabb bepiszkolódnak.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

A mosógépen válasszuk ki a legkényesebb ruhák mosásához megfelelő programot. Van olyan mosógép amelyen van olyan program ,amelyik a téli dzsekik mosásához alkalmas, de ha nincs ilyen program a mosógépünkön az sem baj. Válasszuk ki a 30 fokos mosást.

A mosáshoz használjunk speciális mosószert, amely kímélő. Tegyünk a mosógép dobjába 3- 5 db teniszlabdát, amikor ilyen dzsekit mosunk, mert így szabadabban jár a levegő. A tolldzsekik is kimoshatóak ezzel a módszerrel.

Amikor lejárt a mosási program indítsuk el ismét az öblítés programot, ez azért nagyon fontos, hogy eltávolítsa a mosószer foltokat a ruháról. Ha nincs a mosógépnek szárító programja, akkor szárítsuk meg a dzsekit vállfára akasztva, időközben ütögessük meg a kezünkkel néhányszor, hogy megtartsa a formáját.

Hogyan tisztítsuk ki a fordított bőrből készült bundás csizmát

Először takarítsuk meg mindegyik csizmát kívül, belül kézi porszívóval azért, hogy a por és a homok eltávolodjon róla.

Vegyünk elő egy mikroszálas törlőkendőt, vizezzük be tegyünk rá néhány csepp folyékony mosószert és ezzel töröljük át. Ezután tisztítsuk ki a csizma belsejében lévő bundát ugyanígy.