Így tágítsd ki a cipőt ami szorít, 5 titkos tipp egy cipésztől!

Minden hölgynek van legalább egy pár cipője, ami kényelmetlen, mert vásárláskor felpróbálják, úgy érzik, hogy ennél kényelmesebb cipőjük még nem volt, de mikor hazaérnek és ismét felveszik az új cipőt kiderül, hogy nem is annyira kényelmes. Ma szeretnénk néhány tanácsot adni nektek, a szoros cipők kitágításához, olvassátok el a most következő sorokat.

Hogyan tágítsuk ki a cipőnket

1. Töröljük át a cipőnk belsejét 96%-os alkohollal, vegyük fel a lábunkra és járkáljunk benne 2 órán keresztül. Minden új cipő esetében érdemes alkalmazni ezt a trükköt, mert így a cipő a lábunkhoz idomul és a későbbiekben sem fog szorítani.

2. Egy hajszárító és egy vastag zokni segítségével rövid idő alatt kibővíthetjük a lábbelinket. Vegyük fel a zoknit és húzzuk a lábunkra a cipőt, melegítsük a hajszárítóval ott, ahol nyom.

3. A bőrcipők belsejét kenjük be ricinusolajjal és húzzuk fel a lábunkra, járkáljunk benne legalább 2 órát. A bőrcipők külsejét is remekül ápolhatjuk ricinusolajjal.

4. A cipő belső részét kenjük be paraffinolajjal és tömjük ki egy vastag zoknival, ott ahol nyom, hagyjuk így egy éjszakán keresztül. Reggel töröljük le a fölösleges paraffint.

5. Néhány vizes újságpapírt gyűrjünk össze és béleljük ki vele a cipőt, hagyjuk szoba hőmérsékleten megszáradni.

Mutatunk még egy tippet, ha valami extra hatékony módszert szeretnél kipróbálni.

Reméljük, hogy a segítségetekre lehettünk ezzel a néhány tanáccsal és ismét viselni tudjátok a kedvenc cipőtöket.