Ingyen ehetnek a rászorulók Jon Bon Jovi új éttermében

Jon Bon Jovi nevét és dalait szinte mindenki ismeri a nyolcvanas évek óta. “It’s My Life” című slágere a mai fiatalok körében is népszerű. Zenei munkássága mellett a művész társadalmi felelősségvállalása is figyelemre méltó. Bon Jovi a Soul Kitchen névre hallgató projekt egyik legnagyobb támogatója.

A Soul Kitchent a zenész alapítványa működteti. Lényegében egy olyan étteremláncról van szó, amely nem kér konkrét összegeket az ételekért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Chili is ready! Good luck to all the participants. #chillicookoff #hopeisdelicious

Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) által megosztott bejegyzés,

Aki megteheti, 20 dollárt fizet, a rászorulók azonban ingyen fogyaszthatnak, cserébe viszont önkéntes munkát kell vállalniuk az alapítvány gyümölcsösein, vagy a konyhán.

Az étterem honlapjának információi szerint a felszolgált ételek valamivel több, mint felét adományokból finanszírozták, a többi az önkéntesek munkájának köszönhető.

Az első Soul Kitchen Bon Jovi szülővárosában, New Jerseyben nyílt meg, míg a második hét évvel ezelőtt egy olyan területen épült, melyen annak idején hatalmas pusztítást végzett a Sandy hurrikán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

JBJ hunger awareness #endhunger

Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) által megosztott bejegyzés,

Annak ellenére, hogy egy jótékony, szolidaritási projektről beszélünk, a Soul Kitchenre a minőségi alapanyagok, és a bőséges adagok jellemzők. A menü, -akárcsak egy “sima” étteremben- előételből, főételből és desszertből áll, és a trendeknek megfelelően vegetáriánus és vegán ételek is megtalálhatók az étlapon. Hangsúlyos elem az egészségtudatosság is, így gyümölcsök, sajtok, és saláták is a menük részét képezik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@jonbonjovi thank you for helping out! #volunteering #fearlessleader

Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) által megosztott bejegyzés,

A Soul Kitchen éttermeiben eddig már több, mint 100 ezer adag ételt szolgáltak fel, ez a szám pedig biztosan tovább nő az új étteremnek köszönhetően.

Készült, az eztnezdmeg.com weboldal alapján, a kisalfold.hu cikke és a nosalty.hu, nuus.hu honlapok segítségével.