Készíts varázslatos szélcsengőt régi kulcsokból házilag!

Mit hallasz, ha kinyitod az ablakot? Madárcsicsergést? Játszadozó gyerekeket? Vagy utcai forgalmat? Bármit is, egy kellemes hangú szélcsengő még több hangulatot csempész a tavaszi, nyári levegőbe. Ezenkívül nagyszerű csináld magad projekt az elkészítése! Régi holmikat hasznosíthatsz vele újra és nem igényel sem drága eszközöket, sem fúrást-faragást!

Amire szükséged lesz:

  • egy darab nagyobb faág
  • zsinór
  • régi kulcsok (legalább 5 db)
  • akrilfesték

Először fesd le a kulcsokat! Ezt a lépést ki is hagyhatod, akkor rusztikusabb hangulatú lesz a szélcsengőd. Ha festesz, mindegyik kulcsnak különböző színt adhatsz, de akár egy kulcsot is kiszínezhetsz többféle árnyalattal! A festékkel ne spórolj, juthat belőle a faágra is!

Ha a kulcsok megszáradtak, kösd fel őket a madzagra, majd a madzagokat csomózd fel egyenként a faágra úgy, hogy a lógó kulcsok egymás mellett 6-7 cm-es távolságban és egyforma hosszan helyezkedjenek el.

Ha a hosszra nem figyelsz, a szél hiába lengeti őket, nem fognak összecsilingelni! Végül köss egy zsinórt az ágra is és akaszd fel olyan helyre, ahol jobban jár a szél.

Ha a mesterműveddel elkészültél, belevághatsz bonyolultabb projektekbe is, pl. a kulcsokat felfűzheted csigalépcső alakzatban is!

Ha több kulcsod is akad, egy zsinórra egyszerre többet is felfűzhetsz, így a hangjuk még erősebb lesz.

Képek forrása: Inner Child GivingDesign WithinEtsy.