Logikai feladat: nézd meg a képet, szerinted melyik lehet a gazdag? Nem könnyű megfejteni, nagyon jó megfigyelőnek kell lenni…

Sokan szeretik  a logikai feladványokat, ma egy ilyen feladatot hoztunk el nektek. A logika segítségünkre van abban, hogy helyes következtetéseket vonjunk le, egy – egy nehezebb szituációban. Ha logikusan gondolkodunk akkor könnyebben tudunk válaszolni bizonyos kérdésekre is.

Ehhez arra van szükségünk, hogy úgymond gyakoroljunk, vagyis minden nap figyeljünk az apró problémák megoldására, így edzésben tartjuk az agyunkat.

Tekintsétek meg a fotón látható hölgyeket, majd válasszátok ki, melyik a gazdag kettőjük közül?

 Figyeljétek meg jól a két hölgyet és az apró részleteket, melyik a gazdag és melyik a szegény a kettő közül?

A helyes válasz lent


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

A helyes válasz, a bal oldalon található hölgy a gazdag, mert ő letisztított fehér rizst eszik. Mi a trükk a benne? Ilyen luxust csak az arisztokraták engedhettek meg maguknak, mert a fehér rizs ilyen módon történő tisztítása egy bonyolult feladat, ezért volt olyan drága a fehér rizs régen.

A szegény emberek feldolgozatlan barna rizst fogyasztottak. Voltak olyan panaszok, amelyekben csak az arisztokraták szenvedtek, mert a fehér rizsből eltűnnek az értékes vitaminok a feldolgozás során. A szegény emberek barna rizst fogyasztottak, amelyben benne voltak az értékes tápanyagok, ezért erősek és egészségesek voltak.

Ennél a feladatnál megtanulhattunk egy érdekes dolgot a rizsről is, emellett pedig edzésben tartottuk az agyunkat is.