Makacs, követelőző a gyerek? Addig hisztizik, amíg mindent megveszel neki? Van rá megoldás!

A gyerekek makacsak általában, ez sok esetben problémákat okozhat, ha nem kezeljük idejében.

Egy jól ismert specialista a gyerekek viselkedésével foglalkozik a „Take Home Nanny” című műsorban, itt hallhattuk tőle, hogy mi az az 5 súlyos hiba, amit a szülők elkövetnek gyermekük nevelése közben.

1. Félsz a gyerektől

Amikor a gyerek egy másik bögréből akarja meginni a tejet, a szülők pedig sietve keresnek egy másik bögrét, mert attól félnek, hogy a gyerek sírni kezd és nem fog enni. Ez egy nagy hiba. Miért kell egy szülőnek félni? Kellene hagyni sírni őt, nem kell mindent teljesíteni egy szülőnek. Gondolkodj el azon, hogy milyen következménye lesz annak, ha a gyereknek mindent teljesítesz, csak azért, hogy ne sírjon.

2. Ilyenek a gyerekek

Ha tolerálod a gyerek viselkedését azzal, hogy azt mondod ilyenek a gyerekek, akkor nem lesz felelősségtudatos. A gyerekek lehetnek tisztelettudóak, jól neveltek és lehet őket fegyelmezni. Azt hiszed, hogy egy gyerek nem képes arra, hogy elpakoljon az asztalról anélkül, hogy te ezt kérd tőle? Ha nem fogod hozzászoktatni, akkor a gyerek sohasem fogja megtanulni. Emma szerint egy kicsit szigorúbbnak kell lennünk a gyerekkel és akkor ő tudni fogja, hogyan kell viselkedjen.

3. Nem engeded, hogy a gyereket a tanár nevelje

Ez egy nagy hiba. Régebben a tanárok vagy más személyek veszekedhettek a gyerekkel amikor csúnyán viselkedett, ma ez már szinte lehetetlen. A mai szülők megharagszanak a tanárra anélkül, hogy tudnák mi is történt valójában. Emiatt a gyerek azt a következtetést fogja levonni, hogy ő viselkedhet csúnyán, mert sem a szülő, sem a tanár nem fogja megbüntetni ezért.

4. A gyerekeknek elsőbbségük van

Minden szülő a gyerekét pártolja, ez normális dolog. Mindezzel együtt néhány szülő túlzásokba esik, mert feláldozza az életét és az egészségét azért, hogy a gyerek mindent megkapjon. Nem tudunk mindent megadni, amit egy gyerek kér. Nem is helyes dolog ezt tenni, mert a gyerek majd állandóan manipulálni fogja a szülőt. Semmi baj sem történik, ha néha nemet mondunk!

5. Minden elektromos dolgot, telefont, táblagépet megvenni neki azért, hogy szórakozzon

Egy másik olyan hiba, amely sűrűn előfordul az, hogy a szülők megveszik a gyereknek a telefont, a táblagépet azért, hogy a gyerek szórakozzon. A gyereknek meg kell tanulnia, hogy legyen türelmes és szórakozzon más játékokkal is. Különben kamaszkorában  tanulást fogja elhanyagolni a játék miatt és mindent ki fog követelni.