Már 40 éves, de még mindig milliók kedvence a Házibuli című film

HÁZIBULI - Filmrészlet

✨35 éve, február 28-án (a francia premier után 5 évvel később) mutatták be Magyarországon a #Házibuli (La Boum) című francia filmet, amellyel azonnal ismertté vált az akkor 14 éves Sophie Marceau!🎬🍿A film hatalmas népszerűségre tett szert, csakúgy, mint a Vladimir Cosma által szerzett filmzene is; a betétdalok közül több is világsiker lett.🎼 Imádom a Házibuli mindkét részét. Tiniként és felnőttként is rengetegszer láttam és bármikor szívesen újra nézem. Sok szép emléket idéz fel a Házibuli.♡ Nektek milyen volt az első házibulitok?🥤 #mozistar #laboum

Közzétette: MoziStar – 2020. február 28., péntek

40 éve debütált Franciaországban az azóta legendássá lett Házibuli című vígjáték. Ebben a filmben kezdte karrierjét Sophie Marceau, aki a forgatás idején mindössze 14 éves volt. Hazánkban az őspremier után 5 évvel, 35 évvel ezelőtt mutatták be a filmet, ami óriási sikert aratott nálunk is. Több generáció kedvencévé vált az alkotás, melynek zenéje is töretlen népszerűségnek örvend.

A Vladimir Cosma által szerzett dalok közül jó néhányból nemzetközi szinten is sláger lett. A hatalmas siker okán a filmből folytatás is készült 1982-ben, aminek fogadtatása szintén kedvező volt, de általánosságban elmondható, hogy az első rész vált klasszikussá.

Ti is szeretitek a Házibulit? Mikor láttátok utoljára?