MÁV közleménye: Álhír a vonatot otthagyó mozdonyvezetőről szóló történet

Nagyút állomás- Fotó: Google

Cáfolta a MÁV a hazai sajtót szombaton bejáró hírt, miszerint: a Dalia IC mozdonyvezetőjének menet közben lejárt a munkaideje, ezért a szerelvény fél órát vesztegelt a pályán (a puszta közepén), míg megérkezett a váltás, és folytathatta a szerelvény az útját.

Ezzel szemben az igazságot a MÁV közleményben tette helyre:

A Budapest–Hatvan–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonalon pénteken reggel két műszaki probléma (felsővezeték szakadás és biztosító berendezési hiba) miatt nőtt a vonatok menetideje. A Dália IC is ezen a vonalon közlekedik. Az érintett járaton szolgálatot teljesítő mozdonyvezető szolgálati ideje ezért járt le menet közben. Mivel a foglalkoztatásra szigorú szabályok vonatkoznak, és mert a vasúttársaság számára a vasúti közlekedés, és ezáltal az utasok biztonságának garantálása a legfontosabb, a mozdonyvezető a leváltását kérte.

A vonatot Nagyút állomásig továbbította (nem a „semmi közepén” állt meg), ahova egy másik járattal megérkezett az őt leváltó mozdonyvezető. A váltásig a mozdonyon maradt, és biztosította az energiaellátást. A vonat 22 perc várakozás után az új mozdonyvezetővel folytatta útját. A kellemetlenség miatt utasai elnézését kéri a vasúttársaság.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Tehát az igazság összefoglalva: a mozdonyvezető megvárta a váltó kollégát, nem hagyta magára a vonatot, nem “majdnem félórát”, hanem ehelyett 22 perc várakozás után folytatta az útját, és nem a puszta közepén, hanem a Nagyút vasútállomáson állt meg.

Máskor várjátok meg a cég közleményét.