Miért (nem) tűri el egy egészséges férfi a 40 évesnél idősebb feleségét? Egyáltalán nem a szerelem miatt!

Kép: pixabay

Érdekes megfigyelés a következő: azon házasságok, melyek válással végződnek, az első öt évben mennek tönkre, vagy azután, hogy a feleség elmúlt negyven éves. Az első eset igazából érthető is, nem voltak egymáshoz valók, nem tudtak közösen, együtt élni. A második eset viszont sokkal érdekesebb. Már csak azért is, mert ekkorra már annyi minden van, ami a válás ellen szól: gyermekek, kialakult élet, biztonság stb. Érdekes még az is, hogy a válás oka a férfiak részéről meglehetősen ritkán az, hogy találtak egy „szebbet, fiatalabbat”, sok esetben egyszerűen otthagyják a feleségüket. Ez ellentmond a józan logikának is. Annyira azonban mégsem, hiszen ennek az az oka, hogy nem tudnak többet együtt élni a negyven évesnél idősebb feleségükkel.

A KETKES szerkesztősége úgy döntött, hogy a probléma nyomába ered és megosztja olvasóival azt, hogy miért hagyják el a férfiak a 40 év feletti nőket, illetve akik nem, miért nem tudják már tovább elviselni a feleségüket. Tény, hogy rengeteg ilyen eset van, így valóban megéri beszélni erről a témáról!

A negyvenedik évet betöltött, érett nők

Mostanában divat lett a nők boldogságáról, szenvedéséről, önfeláldozásáról beszélni, ugyanakkor a férfiak nehézségeiről csak nagyon ritkán hallani. Ha figyelmesen megnézzük, mára már csak sztereotípia maradt az egykori tényekből, azaz, hogy a férfi szereti a nőt, szenved a nőért, és küzd érte a mindennapi életben. A nők emancipációja, azaz a szabadságért és a jogaikért folytatott küzdelem óriási fejlődésen ment keresztült. Fogalmazhatunk úgy is, hogy annyira hatalmas lépést tett, hogy nem tűnik túlzásnak arról beszélni, itt az ideje a férfi emancipációjának is.

Kiderült, hogy egy modern, emancipált nővel való együttélés terhessé válik a felnőtt, és egy ideje már vonzerejét részben elveszett férfiaknak. Más esetekben pedig inkább eltűrik az ilyen nőket, de csak azért, mert nem akarnak foglalkozni a válással kapcsolatos hajcihővel: kettéosztani az összes vagyont, feleslegesen idegesíteni a gyermekeket, eladni a házat, venni egy lakást… „Miért szenvedek? Miért? 40 év elteltével a feleségem elvesztette az egyetlen dolgot, ami miatt valódi nő volt, a külső vonzerőt” – mondja az egyik férfi.

Itt fontos megérteni, hogy a nők vonzereje nemcsak az arc, a lábak és a mellek, hanem az a légkör, ami körbe veszi őt. Nem eszi a férje idegeit minden nap, nem akar uralkodni rajta, sőt, hagyja, hogy a férfi legyen a domináns, hogy megvédje.

Ahhoz, hogy megértsük, mi kell ahhoz, hogy egy férj jól éljen és hajlandó legyen mindent megtenni a feleségéért, a gyerekeiért, azaz a családjáért, tudni kell, hogy egy férfi hamar megelégeli azt, hogy ha állandóan azt hallja, hogy te micsoda szuper nő vagy, mindent megoldasz férfi-segítség nélkül is, mesés pénzt keresel, miközben egész nap a munkahelyeden vagy. De nem adsz neki gyengédséget, gondosságot, ezért nem is akar téged imádni, így nem érzi magát férfinak melletted.

Annak, hogy egy nő, aki már elmúlt negyvenéves, meg tudja őrizni a család egészét, egy titka van csak. Ez csak akkor lehetséges, ha nem veszíti el a női vonzerejét. És 50 év múlva sem veszti el azt a „mágnest” és 60, sőt 70 évesen sem! Enélkül elveszti a szépséget, az otthon kényelmét, a rugalmas testét és a férje nyújtotta komfortot is. Még azok a nők is, akik vidéken nőttek fel, és gyermekkoruk óta csak az igaz férfi mellett képzelték el életüket, beköltözve a nagyvárosba gyakran a fent leírt feministákká válnak.

Egy kapcsolatban minden a kölcsönösségen alapul: ő neked, te neki. Amikor ebből az egyenletből egyvalami kiesik, két lehetőség történik: az első, hogy a felek útjai elválnak, a másik, hogy ugyan együtt élnek, fizikálisan egy fedél alatt, de csak elviselve egymást, és nem szeretve, nem tisztelve. És ilyen esetekben, valószínűleg, a férjnek szeretője is van, gyakrabban tölti az estéket barátaival, mint a családjával. Könnyebb neki, hogy teljes mértékben magyarázkodjon a feleségének, mintsem hogy egy „nem létezőnek” érezze magát otthon.

Ezért, kedves hölgyeim, maradjanak nőiesek! Azt senki sem tiltja neked, hogy egy sikeres üzletasszony, erős személyiség légy, akinek a lába előtt hever a világ, azt sem, hogy okosabb legyél a férfi társaidnál. De mindezt felejtsd el azonnal, amint átlépsz a ház küszöbén, és légy csak egy gyengéd asszony, aki inspirálja a férjét, és pozitív energiával tölti meg az otthont.

És mindenféle hisztéria nélkül követeld tőle azt, ami nélkül nem lehet boldog egyetlen nő sem a világon: a biztonságot és védelmet, és ami következik belőle: érzékenység, jóság, hűség.

Nyilvánvaló tehát, hogy a tény mögött, hogy a férfiak nem akarnak a negyven évesnél idősebb nőkkel maradni, egy bűnös van és pedig a gyengébbik nem képviselői! Természetesen ellentmondásos ez a megállapítás is, mivel mindig kapcsolatbeli problémára igaz a mondás: „kettőn áll a vásár”. Te mit gondolsz erről? Oszd meg véleményedet a megjegyzés rovatban, és ne felejtsd el megosztani ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel sem a közösségi oldalakon!