Mit szeretne az idős szülő? Csak arra vágyik, hogy úgy bánjanak vele a gyerekei, ahogy ő bánt velük!

Egy olyan levelet hoztunk el nektek, amely megmutatja, mire vágynak idősödő szüleink. A szeretet és a türelem számukra többet ér mindennél.

Drága gyermekem

Amikor megöregszem kérlek légy türelmes velem és ami a legfontosabb, próbáld megérteni azt, hogy min megyek keresztül. Amikor beszélgetünk és elmondom ugyanazt a dolgot ezerszer, akkor kérlek ne vágj a szavamba és ne mond azt, hogy ezt már elmondtad ezelőtt egy perccel, hanem kérlek hallgass meg engem.

Próbálj meg azokra az időkre visszaemlékezni, amikor kicsi voltál és ugyanazt a mesét kellett elolvasnom neked minden este elalvás előtt. Amikor majd nem akarok fürdeni, ne haragudj rám, jusson eszedbe az az idő amikor szaladnom kellett utánad, hogy betegyelek a fürdőkádba és megfürösszelek kislánykorodban.

Amikor azt fogod látni, hogy nem boldogulok a technológiával, akkor adj időt nekem arra, hogy megtanuljam azt és ne nézz rám mérgesen. Emlékszel még arra amikor próbáltalak megtanítani arra, hogy egyedül egyél, egyedül öltözz és nyisd ki az ajtót?

Azon a napon amikor látod, hogy öregszem, kérlek légy türelmes velem és próbáld megérteni azt, hogy min megyek keresztül. Ha véletlenül elfelejtem azt amiről beszélünk, akkor kérlek segíts nekem visszaemlékezni rá és ne legyél arrogáns velem.

Tudnod kell, hogy a legfontosabb dolog a számomra az, hogy a közeledben legyek. Amikor a lábaim fáradtak és öregek lesznek és már nem fogok tudni olyan gyorsan mozogni mint te, akkor add a kezed és segíts nekem, ugyanúgy ahogy én segítettem neked, amikor járni tanítottalak.

Amikor eljönnek azok a napok, akkor ne légy szomorú, csak légy mellettem és érts meg engem. Csak azt akarom, hogy az életem a szeretteim körében érjen véget. Hálás leszek neked és megköszönöm az időt, amit ajándékba kaptam és minden együtt töltött percet. Mosolyogva és nagy öleléssel azt akarom mondani neked, hogy mindig szerettelek és szeretni is foglak drága lányom.