Nincsenek karjai és lábai, de megtanult főzni, vezetni és varrni is… A lelki ereje valami egészen elképesztő!

A Pittsburgh-ban élő Amy Brooks-nak születési rendellenessége miatt nincs keze és lába. Közvetlenül a születése után a lány valódi szülei elhagyták őt, írja az Etto Day.

Ezt olyan gyorsan tették a lány megszületése után, hogy még arra is megkérték a kórház személyzetét, hogy az első szoptatásra se hozzák be.

Szerencsére, szinte azonnal, örök befogadták ezt a babát és a Brooks család szerető környezetében nőtt föl.

„Az orvosok eleinte teljesen kétségbe vonták, hogy valaha önálló életet élhetek. De a szüleim ezzel egyáltalán nem értettek egyet és ezért egyfolytában motiváltak.” – mondja Amy.

Bár semmi sem ment egykönnyen neki, Amy néhány év elteltével egyre függetlenebbé vált, így mára már megtanulta többek között azt is, hogyan kell autót vezetni.

A lány, aki most nyáron töltötte be a 37. életévét, azt mondta: „Teljesen világos, hogy én mindent másképpen tudtam csak megtenni, mint azok, akiknek megvan minden végtagjuk, de ennek ellenére nagyon boldog vagyok.”

Amy-nek van egy saját csatornája a YouTube-on, melynek címe: “How Does She Do It?” „Hogyan csinálja?” 

Ezen a csatornán a feliratkozók megtudhatják, hogyan tudja egy kéz és láb nélküli kezelni a mindennapi ügyeit.

„A YouTube-csatornám igazából egyáltalán nem az, amivel foglalkozni szerettem volna. Nem szeretek a kamera előtt szerepelni, de azt gondoltam, hogy ez is egy módja lehet annak, hogy támogassam a hozzám hasonló embereket.”

Összes videóját Amy maga rögzíti, és bármilyen külső segítség nélkül felállítja a forgatáshoz szükséges felszerelést is.

„Nem tudom, hogy hívhatom-e magam fotósnak, de nagyon szeretek fényképezni. Ehhez a munkához az államat, a számat és a vállamat használom.”

Noha a közösségi hálózatokban negatív megjegyzéseket is kap, a legtöbb visszajelzés pozitív.

„Szeretem másokkal megosztani a történeteimet, mert úgy gondolom, hogy valami figyelemre méltó dolgot csinálok. Ez más emberek számára is fontos lehet, mindannyian ezen a bolygón élünk, valamilyen céllal.”

Amy legnagyobb eredménye ezekkel az adottságokkal a varrás képessége.

„Ez igazából egy olyan tevékenység, amiről sosem gondoltam volna, hogy képes leszek megcsinálni. Ez egy hatalmas kihívás volt számomra, de meg kell mondjam, szeretek varrni.”

A lány most táskákat varr, amiket a Facebookon ad el. Szülei mindig azt akarták, hogy független legyen, de azt azért még ők sem gondolták soha, hogy a lányuk valaha is ilyen eredmények elérésére lesz képes. Amy édesanyja, Janet szerint:

„Nem akartam, hogy a kanapén töltse az egész életét, ugyanakkor nem is mertem azt gondolni, hogy ennyire független és önálló lehet valaha is. Hogy ennyi minden elvégzésére képes lehet, mint amit ma megtesz.”

Ez egy valóban lenyűgöző történet! Téged is ösztönöz?