Organikus zsák, ami helyettesíti a temetést! Az elhunyt szeretteinkből egy élő fa nő majd!

Mikor valaki meghal, a család rögtön a temetésen gondolkodik. Azonban egyre többen tartják régimódinak a hagyományos temetést. Vannak olyanok is, akik nem tudnak elképzelni egy temetést koporsó nélkül.

Két olasz dizájnér azonban kitalált egy megoldást, amely természetközeli és mégis megadja a kellő tiszteletet. Anna Citelli és Raoul Bretzel ötlete nem hagyományos, de mégis elgondolkodtató.

A tervezők szerint a koporsót helyettesítheti a Mundi kapszula, ami természetesen lebomló anyagból készül. Az egyik változat szerint az elhunyt teste egy lebomló zsákba kerül, a tetejére pedig egy facsemete, amely a temetést követően fejlődni kezd.

A másik változat esetében az elhunyt hamvai a Mundi kapszulába kerülnek, amit eltemetnek és fölé kerül a facsemete.

Mundi Kapszula – Az életnek sosincs vége!

A kapszulába az elhunytat magzatpózban helyeznék el, így temetnék el, a későbbiekben pedig egy élő fa nőne fölötte. Ez azt jelentené, hogy a szeretteink emlékét egy fa őrizné. Ez a variáció még nem érhető el, azonban egy olyan kapszula már igen, amelybe az elhunyt hamvait helyezik és azt temetik el.

Az első ötlet, amely lehetővétenné, a temetkezés „zöld” formáját. A koncepció lényege, hogy a test nem veszne kárba, mint egy mélyre temetett koporsó esetén. Az idő múlásával a test lebomlik, ami azonban táplálná a facsemetét, így a szeretteink egy része eggyé válna a fával. Ez még a környezetvédelem szempontjából is fontos lenne, mivel így sokkal több fa lehetne a földön.

Az elképzelés szerint az ember rendelkezhetne róla, milyen fává szeretne átalakulni, a földi élete után.

Ezzel a megoldással a megszokott temetők helyett egy különleges fákkal teli temető, vagy emlékpark jöhetne létre, ahol a családtagok az elhunyt szeretteik fáját gondozhatnák. A tervezők honlapján már meg is vásárolható a Mundi kapszula, amelybe az elhunyt hamvait kell tenni. Két színben kapható.

A világ minden pontjáról megrendelhető a Mundi kapszula urna változata, ez már Olaszországban és több angol területen is alkalmazható temetkezési eszköz. A Mundi kapszula urna 2003-ban került bemutatásra Olaszországban!

Mundi kapszula urna változata