Összegyűjtötte az újságokat és a kartondarabokat, majd leterítette a kertben, így szabadult meg a gaztól!

Minden kertészkedő azt szeretné, hogy a kertje szép és rendezett legyen és ne lepje el a gaz. Számtalan módszer létezik a gaz kiirtására, ma szeretnénk bemutatni nektek egy olyan technikát amely kissé szokatlan, de nagyon eredményes.

Tegyétek félre az újságokat és kartondarabokat, mert a felhasználásukkal megszabadulhattok a gaztól. A termőföldre helyezett újságpapírok megakadályozzák a gaz növekedését. Egy másik előnye ennek a módszernek, hogy tovább nedves marad a talaj, mert az újság szigetel, ez pedig nagyon fontos kánikula idején.

Mielőtt az újságot vagy a kartont leterítenénk a termőföldre, vizezzük be, majd az újságokat öt rétegben helyezzük el a talajon. Amikor leterítettük az újságokat a talajra, szórjunk rá egy vékony réteg földet, (azért mert megszárad és elfújja a szél) majd vágjunk ki kisebb lyukakat és már kezdhetjük is a palántázást.

A palántázás után is teríthetünk le újságokat, de így már nehezebb, mert előre ki kell vágni a lyukakat és a vizes újságpapírral nem könnyű dolgozni.

A napsugarak nem hatolnak át a rétegesen elhelyezett újságon, így nem nő a gaz, ha mégis előbújik pár szál, azt könnyen el lehet távolítani. Az újságpapírt használjuk az olyan növényeknél amelyeket minden évben újra ültetünk, mert az újság egy idő után szétszakad és a talaj részévé válik. A kartonpapírt az évelő növényeknél használjuk, mert hosszabb ideig megőrzi állapotát. Jó munkát kívánunk!