Richard Gere 70 éves lett! Íme, a tíz legjobb filmje!

Tehetséges színész!

Hihetetlen, de 2019. augusztus 31-én Richard Gere 70 éves lett. Pályafutását tucatnyi csodálatos szerep és egy „Golden Globe” díj jellemzi.

Richard, bár jelölték, nem kapott Oscar díjat. A világon milliók számára mégis egy bálvány.

Íme, néhány érdekes tény a színészről, amelyeket valószínűleg nem ismert:

  • Richard nagy ígéret volt a sportban. Tornász volt és még sportösztöndíjat is kapott az iskolában.
  • Richard professzionális trombitás akart lenni. Emiatt még az egyetemről is kimaradt.
  • A zenével is felhagyott, amikor rájött, hogy a zenészek szeszélyesebbek, mint a színészek.
  • Először színházban játszott: Londonban, majd a Broadway-en.
  • Gere filmes debütálása 1977-ben volt: kis szerepet játszott a „Goodbar úr keresése” című filmben.
  • Richard háromszor volt házas. Első felesége Cindy Crawford szupermodell volt.
  • A színésznek két fia van. Homer második házasságából született, második pedig jelenlegi feleségétől, Alejandra Silva újságírótól. Egyébként a legkisebb fia 2019 februárjában született.
  • Richard buddhista vallású.
  • Továbbra is filmez, és jótékonykodik.
  • Richard egyik hobbija a fényképezés. 2004-ben „Zarándok” kiállításon mutatta be a fényképeit, ami Moszkvában volt a „Tibet: Hagyományok. Művészet. Filozófia. ” rendezvény részeként.

Az IMDB besorolás szerint ezek a Richard filmek a legjobbak, nézzük át a színész e filmjeit:

1. Hachiko: A leghűségesebb barát, 2009.

A film valós eseményeken alapszik. Egy főiskolai tanár magához vesz egy elveszett kölyökkutyát, és hazaviszi. Gyorsan barátokká válnak. Az odaadó kutya minden nap elkíséri a gazdáját a vonathoz, és ott várja őt munka után. Így cselekszik az élete végéig…. 

2. Mennyei napok, 1978.

A férfi meggyőzi a kedvesét, hogy menjen feleségül a neki munkát adó földbirtokoshoz. Abban bíznak, hogy a gazda hamarosan meghal, és övék lesz az örökség. De a történet nem a terveik szerint alakul, mert a női főszereplő beleszeret a férjébe…

3. Legbelső félelem, 1996.

Egy tinédzsert egy érsek meggyilkolásával vádolnak. A halálbüntetéssel kell szembe néznie, de az ügyvédje, akit Richard Gere alakít, a fiatalember védelmére kel, bízva az igazságszolgáltatás sikerességében.  De ez az eset sokkal bonyolultabb, mint amilyennek látszik, és a vádlott sem annyira egyszerű.

4. Chicago, 2002.

Roxy Hart börtönbe került a szeretője meggyilkolásáért. A börtönben találkozik Velma Kelly-vel, a vaudeville-i csillaggal. A nők között rivalizálás kezdődik.  Mindketten szeretnének hírnevet szerezni, valamint kiszabadulni Billy Flynn sikeres ügyvéd segítségével. Kinek fog ez sikerülni?

5. Micsoda nő, 1990.

A pénzügyi üzletember „örömlányt” vesz fel, aki társasági eseményekre kíséri el. Eleinte minden üzletnek tűnik, de hirtelen beleszeretnek egymásba.

6. Garni-zóna, 1982.

Zach Mayo pilóta akar lenni, de számos akadállyal szembesül az útján. Zach életében igencsak fontos esemény Paula Pryfrka megismerése. Bár figyelmeztették arra, hogy a helyi lányok veszélyesek is lehetnek. De vajon a szerelmes ember hallgat-e valakire?

7. A hűtlen, 2002.

Connie Sumner találkozik egy vonzó francia férfival, és szerelmesek lesznek egymásba. A nő férje gyanakodni kezd, és felfogad egy magándetektívet. Amikor a gyanúja beigazolódik, szörnyű bűncselekményt követ el.

8. Brooklyn mélyén, 2009.

Három brooklyni rendőrnek egészen más a karrierje. De egy adott pillanatban sorsuk útjai keresztezik egymást, és ettől kezdve életük örökre megváltozik. 

9. Végzetes hazugságok, 2012.

A kockázattőke-alapkezelő, Robert Millernek mindene megvan: hatalma, gazdagsága, felesége, lánya. Ideális élete azonban felfordul, amikor kiderül, hogy sok bűncselekményt követett el, beleértve ebbe a nem szándékos gyilkosságot is.

10. Megszólít az éjszaka, 2001.

John Klein autóbalesetet szenved, amelynek során felesége szerint ő egy furcsa lényt látott. Házastársa agydaganatban meghal. John fel akarja tárni a felesége által említett furcsa lény titkát. A titokzatos eseményeknek egy nyugat-virginiai kisvárosban jár utána.

Milyen más filmeket ajánlasz Richardtól?