Tuningold fel a pudingot! Bolti pudingporból, fenséges édességeket készíthetsz!

A puding egy nagyon gyors és ínycsiklandó édesség, ha azonnal édességre vágyunk, jó választás. Ha a megszokott íz helyett valami fenségeset készítenél belőle, akkor próbáld ki egyszerű és olcsó praktikáinkat!

Pudingok porból

A készen kapható pudingporok ízét javíthatjuk hozzáadott evőkanálnyi kakaóval (csokoládés puding), zacskónyi vaníliás cukorral (vaníliás puding). A már kész puncspudingba néhány csepp rumaromát, esetleg egy evőkanál rumot keverhetünk. A főzött pudingba – amikor a tűzről már levettük, de még meleg – keverjünk egy diónyi vajat, így állaga bársonyosan sima, íze pedig nagyon kellemes lesz. A főzés nélkül készíthető pudingpor elkészítésénél fontos, hogy előbb egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, és csak azután öntsük hozzá a teljes tejmennyiséget.

Rakott puding

Két- vagy háromféle ízű pudingból csináljuk. A pudingokat külön-külön, nem egyszerre készítjük el. Az elsőből egy-két ujjnyit a poharakba öntünk, megszórjuk mazsolával vagy apróra vágott gyümölccsel. Azután elkészítjük a másik ízből is a pudingot, és azt a már megsűrűsödött rétegre öntjük. Ha háromféle ízből készítjük, a műveletet megismételjük. A különböző színű pudingcsíkok igen mutatósak. Díszíthetjük cukrozott tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal.

Négerbaba pudingból

Egy csomag csokoládés pudingporból sűrű pudingot keverünk, és kivizezett kis kompótos tányérkákba öntünk belőle kb 2 cm vastag réteget. A hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor kistányérra borítjuk, zselécukorból vagy hámozott és fél-bevágott mandulából szemet, szájat készítünk re-szelt csokoládéból hajat rakunk, piskótacsíkokból vagy cukrozott narancshéjból gallért formálunk rá.