Zoltán az emberekből feltörő feszültségről és az elfajult gyűlölethullámról írt egy remek kommentet

Talán nem árulunk el nagy titkot, ha őszintén bevalljuk, hogy kedvenc kommentelőnk Zoltán, akitől legutóbb a honlapunkon a „Meghalt egy szörfös a Balatonban – Zoltán olyan hozzászólást írt a hírhez, amelyre minden szülő felkapja a fejét” olvashattunk egy remek hozzászólást. Most ismét hoztunk tőle egy remek gondolatot, kérünk benneteket olvassátok el figyelmesen: 

Mindenekelőtt együttérzésem az elhunyt hozzátartozóival

Az utóbbi időszakban látványosan felszaporodó, hasonló esetek kapcsán már többször reagáltam (http://hvg.hu/elet/20180710… + http://hvg.hu/itthon/201807… ): mind bizonyosabban a társadalmi lelkület mélyén egy kezeletlen és mind kezelhetetlenebbé váló szörny lappang, s készül kitörni a legapróbb jelre. Márpedig valódi kihívások még csak most fogják igazán érni ezt a társadalmat. Az Orbán-rezsim remekül kondicionálta a népet a minősíthetetlen propagandájával, a felgyülemlő feszültség nyomán az agyrém kezd önálló életre kelni, és csak az alkalomra vár. De a dörömbölése mind áthatóbban visszhangzik.

Szinte „napi rutinná” kezdenek válni a mind bestiálisabb, akár szakemberek számára is korábban elképzelhetetlennek vélt bűncselekmények. Ezek elkövetői pedig nem a propaganda mumusai, hanem a saját polgártársaink. Én még emlékszem az „átkos” utolsó szakaszára, az azt követő évtizedekre, de ennyire elfajult gyűlölet- és erőszakhullám sehogy sem jut az eszembe. Mintha a teljes társadalmat hipnotizálták volna! Ráadásul sokszor teljesen tisztességes, átlagos, akár köztiszteletben álló emberek vetemednek megdöbbentő barbarizmusra, olyanok, akiktől nem is vártuk volna! Szép fokozatosan egymást kezdjük terrorizálni. Nem lesz ennek jó vége.

Tóth Zoltán (TZ)