9 elképesztő takarítási tipp, amivel könnyebbé teheted a hétköznapjaid!

Nagyon nehéz tisztaságot tartani egy olyan lakásban ahol több személy lakik. Ma szeretnék bemutatni nektek 11 olyan hasznos ötletet amelyet bárki alkalmazhat a takarítás megkönnyebbítéséhez.

Hogyan takarítsunk ki rövid idő alatt

1. Az ecet hatékonyan tisztítja a csaptelepre rárakódott szappant és a többi szennyeződést is. Áztassunk be egy rongyot ecetbe, majd tekerjük rá a csaptelepre és hagyjuk így 20 percet, hogy az ecet kifejtse a hatását.

2. A zuhanyfüggönyt kimoshatjuk mosógépben, ha piszkos lesz.

3. A zuhanyzó rózsára lerakódott vízkövet könnyen eltudjuk távolítani, ha a zuhanyzórózsát ecetbe áztatjuk 15-20 percre.

4. A fürdőkádra és a kagylóra lerakódott szappant és rozsdát citromlével távolítsuk el.

5. A kárpitot, szőnyeget és a plüss játékokat szódabikarbóna használatával tudjuk újjá varázsolni. Elég, ha egy kevés szódabikarbónát szórunk a problémás területre, hagyjuk állni 30 percig, majd kiporszívózzuk.

6. A szőnyegeket a legkönnyebben az udvaron moshatod ki, csak egy kis mosószerre és egy erős kefére lesz hozzá szükséged.

7. A kávéfilter használatával eltüntetheted a port és a foltokat a tükörről és más üvegtárgyakról, csak töröld át vele.

8. Egy régi párnahuzat segítségével könnyedén letörölheted a port a ventilátoros csillárról. Ezzel a módszerrel a ventilátor mind a két oldalát megtisztíthatod egyidejűleg és így nem száll majd a por a lakásban.

9. A lámpaernyőről és más érzékeny feletekről egy ruhatisztító hengerrel törölheted le a legkönnyebben a port.