A 80-as, 90-as években születtél, vagy még hamarabb? Leesik az állad. ha ezt elolvasod!

Akik a 80-as, 90-es években születtek, vagy még hamarabb, azok most láthatják, hogy a házak ötvenszer többe kerülnek, mint amikor a mi szüleink megvették a családi házukat. A lakáshiteleket még az elkövetkezendő 50 évben is fizetni kell, ha az ember saját otthont szeretne. Nincsenek emlékeink a holdra szállásról, sem a véres háborúkról, de meg van az általános műveltségünk.

Mi vagyunk az utolsó generáció, akik még bújócskáztak, vagy ugróköteleztek, az utolsók, akik még pénzérmés telefont használtak. Mi vagyunk a legelsők, akik videós estéket tartottak, vagyis kikölcsönöztük a videokazettákat és 2 napon keresztül a szobában ültünk és csak néztük a filmeket. Mi vagyunk az elsők, akik színes meséket láthattak és akik lecserélhették a kazettákat CD-kre.

Mi még hordtunk török farmereket és volt Puma cipőnk, azért az már nagyon divatosnak számított. Az óvodában magyar nyelven tanultuk a verseket, nem angolul. Mi még boldog születésnapot kívántunk, nem Happy Birthday-t. A családi szórakozáshoz hozzátartozott a Dallas, aki azt mondja, hogy nem nézte, az vagy hazudik, vagy nem volt tévéje.

A külföldi reklámokat örömmel figyeltük, alig vártuk, hogy náluk is legyen olyan rágógumi, vagy olyan menő vízipisztoly. Csapvizet ittunk, mégsem voltunk betegek. Mi még az ABBA, Ace Of Base, Dj Bobo korszakban nőttünk fel.

Mi voltunk azok, akik először ittunk Coca Colát és mi fedeztük fel először az internetet. Nem csörgettük meg a játszótársainkat, hogy jöjjenek le játszani, felkiabáltunk nekik. Nem volt dolby surround system, csendben voltunk, hogy halljuk a filmet. Nem volt Nintendo, se PlayStation, de volt tetris, amivel egy hónapig játszottunk, majd mikor meguntuk felkerült a polcra. Mi voltunk az utolsók, akik még elpirultak.

Csoda, hogy még életben vagyunk, mi még bukósisak nélkül bicikliztünk, nem volt gyerekülésünk a kocsiban, de még a cukorkát se dobtuk ki, ami véletlenül leesett a földre. Nem voltak gyerekzáras gyógyszeres dobozok, nem mostunk kezet, miután a játszótéren az összes kutyát megsimogattuk, nem törődtünk vele, hogy mennyi szénhidrátot eszünk.

Mi egy győztes, álmodozó generáció vagyunk!