A 9 legmutatósabb évelő növény, amely minden kertet gyönyörűvé varázsol!

Azokat a növényeket nevezzük évelőknek, amelyek évről – évre megjelennek a kertünkben. Az évelő növényeknek több fajtája ismeretes, ma szeretnénk bemutatni nektek azt a 9 növényt, amelynek a legszebb a virága és a legellenállóbb.

1. Japán Szellőrózsa

Egy elegáns és csodálatos növény. A hosszú szárán nagy virágok teremnek, gyönyörű szirmokkal. A virágok különböző színűek lehetnek fehértől, a világos vörösig, amelyek augusztus végén jelennek meg a növényen. Szereti a humuszban gazdag talajt és az árnyékos helyet is.

2. Gelenium

A Gelenium egy olyan évelő növény, amely a leghosszabb ideig és a leggyakrabban virágzik. Egyes fajták szinte egész nyáron, vagy akár június – október között virágoznak. Szereti a napfényt, ennek a növénynek nem fontos a talaj kiválasztása, hanem a rendszeres öntözés az amire szüksége van.

3. Pompás gólyaorr

A Pompás gólyaorr az egyik legnépszerűbb növény, a szép nagy virágai miatt. Ezt a növényt sokan szeretik már csak azért is mert részleges árnyékban is virágzik. Igaz a virágzás rövid idejű, május – június, de augusztus végén a növény levelei vöröses színben pompáznak.

4. Keleti mák

Lenyűgöző növény, a szépsége a virágai méretében rejlik. Vannak korai fajták, amelyek májusban, júniusban virágoznak, és vannak késői fajták, amelyek júniusban és júliusban. Ez a növény a napos helyet szereti és az olyan talajt amelyik tele van tápanyagokkal és kalciummal.

5. Nagy szívvirág

Egy olyan növény, amely a napsütést is bírja, de otthonérzi magát az árnyékos helyen is, a tápanyagban gazdag, nedves talajt szereti. Ebből a növényből egy darab is felhívja az emberek figyelmét a csodálatos virágaival, de nem csak a virágai szépek, hanem a levelei is.

6. Csomós harangvirág

A virágai harang alakúak és égszínkékek, nem utolsó sorban nagyon ellenállóak. A virágok kora tavasztól, őszig jelennek meg a növényen, ez a növény nem csak a kertben mutatós, hanem a járdaszegélyek mellett is.

7. Nagy csodatölcsér

A virágai vidámak, amelyek magukhoz vonzzák a pillangókat. A virágok délután nyílnak ki és estig maradnak kinyílva.

8. Bíbor kasvirág

Ez a növény korán virágzik, a virágok lilák és rózsaszínűek, amelyeket csokorba is köthetünk és a pillangókat is vonzza.

9. Ördögszem

Ez egy nagyon népszerű növény, a virágai szép színesek, ezért érdemes virágágyásokban, járdaszegélyek mellé ültetni, de cserépben is gyönyörű.
Azért, hogy még különlegesebb legyen, ültessünk több ilyen növényt egymás mellé, könnyen gondozható és mutatós.