Bőséges termést szeretnél a konyhakertben? Adunk pár tanácsot!

Hogyan érdemes a konyhakerti növényeket párosítanod, hogy kiváló legyen a termés? Íme néhány jó tanács:

A konyhakertek gondos elrendezése nem csak esztétikai szempontok miatt fontos. Ha jól válogatjuk meg, hogy melyik növény melyik mellé kerüljön, akkor ezek tudják segíteni egymást a fejlődésben, ami bő termést eredményez.

Az egyik ilyen nyerő párosítás az, ha a kapor mellé káposztás és sárgarépát ültetünk, ugyanis a kaprot meg tudja védeni a másik két zöldségfélét a gyökerükre rakodó kártevőktől.

Érdemes az illatokat is előnyünkre fordítani. A hagyma, a fokhagyma és a snidling remekül érzi magát rózsák között, mert intenzív illatuk megvédik a virágot a rá leselkedő kártevőktől.

Mint azt jól tudjuk, a bazsalikom és a paradicsom remekül passzol egymáshoz, és ez a konyhakertben sincs másképp: Ha egymás mellé ültetjük őket, bő termés lesz a jutalmunk!

A menta is erős illatával lehet segítségünkre, ennek segítségével ugyanis a paradicsom és a káposzta kártevőit tudja elüldözni.

Jó ötlet egymás mellé ültetni a brokkolit és a babot, valamint a paradicsom és a csombor is jó kombináció, ugyanis utóbbi aromái vonzzák a méheket, ez pedig a paradicsomvirágok beporzását segítik.

Zárásként felhívjuk a figyelmet arra, hogy a zsálya és az uborka nem jó párosítás, ne ültessük őket egymás mellé!

Bőséges termést kívánunk mindenkinek!