Csinálj befőttesüvegből akváriumot!

Egy csipetnyi vakációt csempészhetsz az otthonodba ezzel a nyáron különösen hangulatos dekorációval. Ha nem szeretnél élő halakat és nagy akváriumot, ráadásul egy csomó régi befőttesüveged is van, kösd össze a kellemest a hasznossal és használd fel őket a mini akvárium elkészítéséhez! Egyszerű és mutatós, gyerekekkel is jó móka a készítése!

Amire szükséged lesz:

  • tetszőleges méretű befőttesüveg
  • akváriumba való kövek, növények, figurák
  • apró játék halak
  • víz
  • ételfesték (elhagyható)

A befőttesüveg aljára tedd a köveket. Használhatsz neonszínekben foszforeszkáló köveket is, hogy még látványosabb legyen! Tedd az üvegbe és rendezd el a növényeket, figurákat. Egy bögrébe cseppents egy csepp ételfestéket – ami lehet a víz árnyalataihoz hasonlóan kék, de el is rugaszkodhatsz a valóságtól -, majd önts rá annyi vizet, míg el nem éred a kívánt árnyalatot. Még érdekesebb hatást érhetsz el, ha a bögrényi színes víz felét kiöntöd, majd tiszta vízzel újra színültig töltöd. Töltsd meg a befőttesüveget tetejéig vízzel. Ha kisgyermekek vesznek körül, jobb, ha leragasztod a befőttesüveg fedelét, máskülönben elég csak rácsavarni. Az üveget fordíthatod akár fejjel lefelé is, de úgy nagyobb az esélye, hogy szivárogni fog.

A dekoráláshoz elengedheted a fantáziádat, kövek helyett használhatsz homokot, növények helyett vagy melléjük pedig kagylókat is!

Forrás »»» http://www.hellowonderful.co/