Csinálj befőttesüvegből akváriumot!

Egy csipetnyi vakációt csempészhetsz az otthonodba ezzel a nyáron különösen hangulatos dekorációval. Ha nem szeretnél élő halakat és nagy akváriumot, ráadásul egy csomó régi befőttesüveged is van, kösd össze a kellemest a hasznossal és használd fel őket a mini akvárium elkészítéséhez! Egyszerű és mutatós, gyerekekkel is jó móka a készítése!

Amire szükséged lesz:

  • tetszőleges méretű befőttesüveg
  • akváriumba való kövek, növények, figurák
  • apró játék halak
  • víz
  • ételfesték (elhagyható)

A befőttesüveg aljára tedd a köveket. Használhatsz neonszínekben foszforeszkáló köveket is, hogy még látványosabb legyen! Tedd az üvegbe és rendezd el a növényeket, figurákat. Egy bögrébe cseppents egy csepp ételfestéket – ami lehet a víz árnyalataihoz hasonlóan kék, de el is rugaszkodhatsz a valóságtól -, majd önts rá annyi vizet, míg el nem éred a kívánt árnyalatot. Még érdekesebb hatást érhetsz el, ha a bögrényi színes víz felét kiöntöd, majd tiszta vízzel újra színültig töltöd. Töltsd meg a befőttesüveget tetejéig vízzel. Ha kisgyermekek vesznek körül, jobb, ha leragasztod a befőttesüveg fedelét, máskülönben elég csak rácsavarni. Az üveget fordíthatod akár fejjel lefelé is, de úgy nagyobb az esélye, hogy szivárogni fog.

Van egy maréknyi diód és mazsolád? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha süteményt készíthetsz belőle

A dekoráláshoz elengedheted a fantáziádat, kövek helyett használhatsz homokot, növények helyett vagy melléjük pedig kagylókat is!

Forrás »»» http://www.hellowonderful.co/