Csodálatos karácsonyi ablakdekorációk, amiket te magad is elkészíthetsz!

A karácsonyi ünnepre készülve sokszor jól jön egy – egy új ötlet. Mindenki szereti, ha az otthona tiszta és kellemes hangulatú, főleg az ünnepek közeledtével, mert mindenütt jó, de a legjobb otthon – a régi mondás szerint.

Ma bemutatunk nektek néhány ötletet az ablakok díszítésére, így karácsony tájékán! Mivel karácsonykor fenyőfát díszítünk, ezért az ablakok díszítésére is a legalkalmasabb a fenyőág. Számtalan színű és méretű élő és mű fenyőág közül válogathatunk, amelyet mindenki a saját ízlésének megfelelően díszíthet.

Ebben az időszakban szinte elmaradhatatlan az ablakokról és az ajtóról a koszorú, más néven kopogtató, amely még az utcán elhaladó emberek számára is kellemes látványt nyújt. A most következő fotókon az ilyen díszítésekből láthattok néhányat.

Az ablak a lakásunkon a fényt jelképezi, ezért kiváló díszítőelem a színes izzó és néhány karácsonyi gömb, kisebb kiegészítőkkel. Ezekből is láthattok néhányat az alábbi fotókon.


Akinek több ideje van a karácsonyi dekorációk elkészítésére, az készíthet ablakdíszeket papírból, nagyon könnyen kivitelezhető csak egy kis fantázia szükséges a különböző figurák kivágásához.


Egy másik hasznos ötlet, ha egy szál fonalra bármilyen díszítő tárgyat akasztunk pl: gömböket, mézeskalácsból készült figurákat és ezzel díszítjük az ablakokat, ezzel jelezve a Karácsony közeledtét.Találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb díszítési formát és öltöztessük ünneplőbe az otthonunkat!