Egy amerikai nő tojást lopott az éhes gyerekeinek, a rendőr letartóztatás helyett adománygyűjtésbe kezdett számára

Szegénységben élni nem könnyű dolog. Különösen igaz ez akkor, ha az embernek gondoskodnia kell a családjáról. Ilyenkor olyan választások elé állít az élet, ahol nincs jó döntés.

Így járt Mrs. Johnson is, akinek havi 120 dollárból kell eltartania két lányát, két unokáját, és az unokahúgait. Az esetet megelőző héten elvesztette a fizetését, és két napnyi éhezés után az asszony elindult a maradék pénzével, 1.25 dollárral az élelmiszerboltba, hogy legalább tojást vegyen. A boltban kiderült, hogy 50 centtel kevesebb pénze van, mint amennyibe az öt tojás kerül. Elkeseredettségében a zsebébe tette a tojásokat, de szerencsétlenségére azok összetörtek, és a biztonságiak lefülelték. Az üzletvezető értesítette a rendőrséget.

A helyszínre érkező William Stacey rendőrtisztnek azonnal beismerte tettét, őszintén elmondta, hogy már napok óta éheznek, és tennie kellett valamit. A rendőr emberségből jelesre vizsgázott, mert a tények ismeretében a bolt üzletvezetőjével egyetértésben úgy döntött, hogy nem tesznek feljelentést a tolvaj ellen, sőt! William Stacey megvette a tojásokat a nőnek.

Pár nap elteltével a rendőr meglátogatta Mrs. Johnsont, aki megrémült, hogy letartóztatják. Az 1.25 dollárját szerette volna odaadni a rendőrnek, de az megnyugtatta, hogy egészen más miatt kereste fel.

Hozott egy karton tojást, és megígértette a nővel, hogy többet nem keveredik ilyen helyzetbe. Mrs. Johnson hálája jeléül megölelte a rendőrt. Ezt a pillanatot tudtukon kívül megörökítették, és a Facebookra is feltöltötték.

A jó cselekedetek azonban itt még nem értek véget: William Stacey még azon a héten többedmagával, és két teherautónyi élelemmel tért vissza Mrs. Johnson házához. A nő a meghatottságtól alig bírt megszólalni, később azt mondogatta, 12 éves kora óta nem volt ennyi élelem az otthonában.

A People’s First Federal Credit Union banknál Stacey és rendőrkollégái egy alapot hoztak létre, hogy további folyamatos adományokkal segítsék a családot. Ennek a nemes cselekedetnek a hatására egyre többen csatlakoztak a Johnson család megsegítésére a világ több pontjáról is. A rengeteg felajánlás között van aki pénzt, van aki különböző használati tárgyakat ajánlott fel a nehéz helyzetbe került nőnek.