Egy három gyerekes családapa berohant égő házába, hogy megmentse kutyáját!

A videón az látható, hogy a kaliforniai Jose Guzman életét kockáztatta, amikor visszarohant a lángok martalékává váló házába Gabbana nevű pitbulljáért. A tűzoltók figyelmeztetésére fittyet hányva, valóban halált megvető bátorságról tett tanúbizonyságot. A történet szerencsés véget ért, ugyanis Guzman és Gabbana kutya is sértetlenül megúszta az esetet.

A férfi elmondása szerint másodlagos, hogy használati tárgyaik és ruháik odavesztek a tűzben, kutyájukat azonban, aki a család teljes értékű tagja, nem hagyhatta az égő házban. Az eseményekre utóbb így emlékezett vissza:

„Amikor berohantam a házba, még nem tudtam pontosan, mi vár rám bent, csak abban voltam biztos, hogy a kutyám valahol bent van. Próbáltam középen maradni, de akkora tűz volt, hogy szinte semmit sem láttam. Gabbana a WC mögött rejtőzött el, amikor végre megtaláltam, másodpercek alatt sikerült kijutnunk. Csak a kutyámat akartam megmenteni, nem mérlegeltem, nem haboztam. Ki kellett hoznom őt, ő a családunk része.”

Guzman elmondta, feleségével és három lányával mindössze két hónapja éltek a házban. Hozzátette „semmink sem maradt, minden értékünk odalett a tűzben. Én és a családom belehaltunk volna, ha elveszítjük a kutyánkat. Biztos vagyok benne, hogy sok ember ugyanúgy cselekedett volna, mint én.”

A tűzoltók természetesen továbbra sem javasolják, hogy képzetlen emberek égő házba rohanjanak be, még akkor sem, ha ez az eset happy end-el zárult. Szerencsére senki nem szenvedett komoly sérüléseket, a helyi közösség pedig a GoFundMe oldalon indított gyűjtést a család megsegítésére, ugyanis Guzman sok egyéb mellett a munkájához szükséges eszközeit is elveszítette a balesetben.