Egy magyar feleség Ázsiából óránként tájékoztatja az embereket a barlangban rekedt thai diákok kimentéséről

Korábban a magyar sajtó azt közölte, hogy akár 4 hónapig is eltarthat, mire a barlangban rekedt thai gyermekeket ki tudják hozni, mert a víz szintje még nem apadt le annyira, hogy biztonságosan ki tudják őket menteni. Úgy tűnik azonban, hogy a helyzet hatalmas fordulatot vett!

Egy magyar feleség Ázsiából cáfolja mindezt!

Szerinte ma, vagy holnap kihozzák a gyerekeket a barlangból!

Úgy tűnik, aggodalomra semmi ok, a gyermekek jól vannak, hamarosan kijutnak a barlang fogságából és nemsokára újra a szüleik és a szeretteik körében lehetnek. Mindenki azon dolgozik, hogy a 12 diák és edzőjük minél hamarabb kijussanak és átlendüljenek ezen a szörnyű traumán.

Az alábbiakban változtatás nélkül adjuk közre a magyar hölgy írását, aki óránként tájékoztatja az érdeklődőket a bajbajutott gyermekek helyzetéről és a mentés folyamatáról.

Hallom,otthon a hírekben írják hónapokig tart majd mire kihozzák őket ((!!!Ez nem igaz,itt ilyenről szó sincs.Ma vagy holnap már kint lesznek a legfrissebb hírek szerint.

A thaiok mindent megtesznek,hogy minnél előbb kijussanak!!

84! Búvár segíti a mentést,1000 katona és még sokan mások.
A vizet folyamatosan szivattyúzzák ki.
Az utat a barlang bejáratától szórják le kis kaviccsal,hogy a mentők ne csúszkáljanak.
A korházig bevezető út le lesz zárva,hogy minnél előbb beérjenek.
A búvárok és orvosok már ellátják őket gyógyszerrel,étellel,innivalóval.
Nincsenek már egyedül a sötétben!!Nemsokára már telefonon is tudnak a szülőkkel beszélni.
Minnél előbb ki szeretnének jönni ők is.
Ha esetleg ma nem is elég erősek még,holnap már biztos kint lesznek.Mindenki erőn felül dolgozik azon,hogy minnél előbb kijöhessenek.

Szavakkal leírni nem lehet mit érez most mindenki ,a szülők ,a kis Vaddisznók,mindenki aki segített és izgult értük.

A csapat még a barlangban van,2 gyerek volt csak gyengébb állapotban,de a „power gel ” nevű energia dús folyékony tápláléknak köszönhetően már elég erős,hogy a búvárok segítségével MA kiúszhassanak!

A csapatnál bent vannak a búvárok ,orvosok.Kaptak antibiotikumot és fájdalom illetve lázcsillapítót.Most felkészítik őket a visszaútra és megtanítják neki,hogy tudnak majd búvár felszereléssel úszni.

Nemsokára a csapatig beviszik a,telefon vezetéket,hogy mindenki tudjon a családdal beszélni !

A gyerekek iskolájában,már nagy,az izgalim,mindenki visszavárja őket.Minden osztály készül valamivel,plakáttal,énekkel valami kis ajandékkal.

Az igazgató és a tanárok ,és diákkok pedig majd mindenben segítenek nekik,hogy az elmaradott napokat pótolni tudják .De előbb pihenjék ki az elmúlt napokat !

A barlangból a vizet folyamatosan szivattyúzzák ki.Mutatták,hogy milyen hatalmas terület van most víz alatt a kiszivattyúzott víztől.A környékbeli lakók ajánlották fel,hogy a rizsföldjeiket árasszák el.

Közben mutatják a tévében,mi kiképzést kapnak a Thai Navy Seal katonák.Órákig jégben ülnek,5 napig napi 20 órában csónakokat emelnek megállás nélkül…fantasztikus micsoda hősök és erősebbnél erősebb vasemberek!!

Hatalmas az öröm!Köszönöm,hogy,ennyien izgultatok és követitek az eseményeket.