Hogyan díszítsük a családi házunk közelében lévő tereket?

A kényelem, a harmónia és a szépség kialakítása egy telek környékén, vagy a családi ház udvarán egy felelősségteljes, de messze nem egyszerű feladat.

Az utóbbi időben a kertrendezés divatja a minimalizmus irányába fordult: a népszerű kialakítás minimális dekoratív elemekből és egyszerű geometriai formákból áll. Ez a stílus teljesen elfogadható, amennyiben van kellő rendelkezésre álló tér, valamint kő, mint a fő dekorációs anyag.

Ma a KETKES szerkesztősége lehetőséget biztosít arra, hogy olvasóink megtekintsenek és megtanulhassanak 11 egyszerű módot egy udvar, vagy egy álomkert létrehozására kövek segítségével. Lesz itt mindenféle kő, kavics: a szokásos folyami kőtől kezdve a dekoratív kavicsokig minden.

Egy modern udvar kialakítása

1. A kerámia kavicsok kertrendezéshez történő felhasználásának ötlete sok évvel ezelőtt született Japánban, és mire hozzánk elért, addigra megannyi, eltérő formatervezési megoldás jött létre a kiinduló alapötletből.

Gyönyörű és szokatlan megoldás, nem igaz?

2. A minimalizmusra nem jellemzőek a sövények és a különböző színű virágágyások. Virágágyásokban legfeljebb pár növényfajt találhatunk, amelyek szintén nem különböznek a sokszínűség és a fényerő tekintetében. És mint mindig, itt is az egyik legfontosabb elem a kő!

3. A ház körüli területek díszítésére csodálatos lehetőséget szolgáltat a kő felhasználása, mely díszíti a házat és annak melléképületeit is.

4. Tökéletes megoldás lehet a kővel töltött dróthálós (gabion) díszítés. Mivel ezek nagyon erősen egymáshoz rögzíthetőek, a szerkezet nagy szilárdsággal és stabilitással rendelkezik. A műanyag háló ráadásul formázható a töltőanyag tömege segítségével, így egyfajta domborművet is alkothatunk vele.

5. A helyszín és a kiválasztott növények általános stílusától függően a kőágyak kialakítása nagyon változatos lehet.

6. Milyen gyönyörű ezeken a köveken a kertet bejárni!? Ennek a megoldásnak az a sajátossága, hogy egymástól távol álló járókövek helyezkednek el, melyek között szintén kavicsot alkalmaztak. Ez olyan hatást kelt, mintha a köveket véletlenszerűen szórták volna el. A résekben fű nőhet. Olyan érzésünk van, mintha taposott úton mennénk.

7. Még néhány érdekes ötlet!

8. Nem kell kétségbe esni, ha a kerti utacska közelében nincsenek fák. Helyettesíthetjük őket műanyag növényekkel, illetve kisebb élő cserjékkel is.

9. Ezt a lehetőséget mindenképpen megmutatom a férjemnek is, annyira tetszik!

10. A tereprendezés megkezdése előtt mindenképpen tervezzük el, hova, hogy és mit szeretnénk! Egyszerű ötlet, de a kövek közötti rést fűmaggal szórhatjuk be, így egész évben élvezhetjük a zöldet az udvarunkban!

11. Általánosságban elmondható, hogy a kert kialakítása természetes kőből történik, amely a mesterséges anyagot helyettesíti. Ennek oka a fajták nagy változatossága, az egyszerű feldolgozás és a természetes megjelenés.

Szerkesztőségünk tanácsa

Az alábbi képek segítenek, hogy kis udvarokból, egyszerűen beszerezhető növényekből és kellékekből némi kreativitással hogyan lehet valódi csodákat létrehozni. Nézd végig őket és te is ihletet fogsz kapni!

És mit gondolsz ezekről a csodás kertépítő ötletekről? És te érzel magadban annyi inspirációt, hogy belefogj egy kertfelújításba? Ami engem illet, egyértelműen igen!

Változtasd át kertedet, udvarodat te is egy varázslatos hellyé a kövek segítségével. Ne feledd el megosztani ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel sem!