Hogyan ültessük és gondozzuk az epret? Így termesztheted kis területen, vagy az erkélyen!

Az eper egy olyan gyümölcs, amit szinte mindenki szeret és szívesen fogyaszt. Fogyaszthatjuk magában vagy cukorral, sőt lekvárt is készíthetünk belőle. Ma szeretnénk megosztani veletek néhány hasznos tanácsot, az eper ültetésével és gondozásával kapcsolatosan.

Az epret viszonylag könnyen elültethetjük, a most következő fotókon láthatjátok, hogy csak néhány csőre lesz szükségetek hozzá. Saját gyümölcsöskertünk lehet bárhol, még akkor is ha panellakásban élünk.

Mire kell figyelnünk miután elültettük az epret?

Sajnos az epret is megtámadhatják különböző betegségek, ezért figyelmesen kell gondoznunk. A betegségek általában virágzáskor támadják meg. Első jelei a betegség megjelenésének, a barna foltok a leveleken, amelyek gyorsan terjednek és nagy károkat okoznak a termésben.

Hogyan állítsuk meg a betegség terjedését

Ha már megtámadta a betegség az epret, akkor mindenképpen megoldást kell rá találni. Ha nem akartok kémiai vegyszereket használni, akkor fogadjatok el tőlünk néhány tanácsot.

  • Szedjük le tavasszal az elszáradt leveleket.
  • Tegyünk szalmát az eper köré, hogy védve legyen. Ezt azért is kell elvégezni, hogy az eper tiszta maradjon.
  • Ne felejtsük el locsolni az epret. Reggel és este locsoljuk, amikor nem égeti a nap.
  • Az eper nem szereti a szárazságot, de a túl sok vizet sem.
  • Az epret szedjük le azonnal miután megérett, mert ha sokáig süti a nap az érett epret akkor a gyümölcs veszít az ízéből és meg is romolhat.

Ha csak kicsi hely áll rendelkezésedre, így akkor is ültethetsz epret